Diabet tip 2, o nouă pastilă care scade glicemia

Florina Pop |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

O nouă pastilă pentru scăderea glicemiei pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 a fost aprobată de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente.

Diabet tip 2, pastilă. Medicamentul este primul dintr-o clasă de pastile numită peptidă asemănătoare glucagonului (GLP-1) aprobată pentru utilizare în Statele Unite de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA). Acesta se administrează oral. Înainte de Rybelsus, denumirea noii pastile, medicamentul trebuia injectat.

"Înainte de această aprobare, pacienții nu aveau o opțiune orală GLP-1 pentru a trata diabetul de tip 2, iar acum pacienții vor avea o nouă opțiune pentru tratarea diabetului de tip 2 fără injecții", susține Lisa Yanoff, directorul Diviziei de Metabolism și Produse de Endocrinologie din FDA, potrivit webmd care citează un comunicat al FDA.

GLP-1 este un hormon des întâlnit la niveluri scăzute la persoanele cu diabet zaharat tip 2. Rybelsus acționează încetinind digestia și împiedicând ficatul să producă prea mult zahăr, ceea ce ajută pancreasul să producă mai multă insulină. În studiile clinice, noua pastilă a scăzut semnificativ glicemia. După 26 de săptămâni, 77% dintre pacienții care iau 14 mg de Rybelsus zilnic și-au văzut HbA1C (o măsură a glicemiei) scăzând sub 7% comparativ cu 31% în rândul celor care au primit un placebo.

Diabet tip 2, pastilă. Efecte secundare

Potrivit FDA, se mai precizează că Rybelsus, realizat de Novo Nordisk, nu este recomandat ca fiind prima alegere pentru tratarea diabetului. Aceștia subliniază că medicamentul are riscuri potențiale: poate provoca anumite tumori tiroidiene; pacienților care au avut cancer tiroidian sau au o rudă care a avut-o, li se recomandă să nu ia Rybelsus; nu se recomandă persoanelor cu diabet de tip 1 sau cetoacidoză diabetică. Alte efecte secundare, amintite pe eticheta medicamentului: inflamația pancreasului, pierderea vederii, nivelul scăzut de zahăr din sânge și leziunile renale. Cele mai frecvente reacții adverse - greața, diareea, vărsăturile, scăderea apetitului, indigestia și constipația, a mai menționat FDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel