Fructele citrice, cum ar fi grapefruit, conțin fibre solubile. Potrivit Clinicii Mayo consumul de fructe cu conținut ridicat de fibre, poate ajuta la controlul nivelului glicemiei din corp. Fibra solubilă poate încetini absorbția de zahăr a organismului - glucoza - ceea ce poate ajuta la stabilizarea nivelului glicemiei și poate reduce nivelul de zahăr din sânge.
Rezistență la insulină
Dacă aveți rezistență la insulină, o problemă asociată diabetului de tip 2 și pre-diabetului, corpul nu utilizează eficient insulina din corp. Insulina ajută la furnizarea de zahăr în celule pentru producția de energie. Când corpul tău rezistă la insulină, glicemia rămâne în fluxul sanguin în loc să fii transferată în celule. Drept urmare, nivelul glicemiei rămâne ridicat.
Consumul de grapefruit poate ajuta la reducerea rezistenței la insulină șila scăderea nivelului de zahăr din sânge, potrivit unui studiu(link direct), publicat în „Journal of Medicinal Food” în 2006.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.