Diabet, alcool: un pahar pe zi s-ar putea să fie de folos

Angela Sabău |
Data publicării:
Bere FOTO: pexels.com
Bere FOTO: pexels.com

Un pahar de alcool pe zi s-ar putea să fie de folos diabeticilor, spun cercetătorii chinezi. Atenție însă, la depășirea acestei limite, atrag ei atenția.

Cercetările chinezilor arată că un pahar de băutură pe zi, sau un consum ușor sau moeratde alcool ar puea ajuta persoanele cu diabet de tip 2. Cercetarea lor a arătat că diabeticii care consumau zilnic un pic de alcool aveau niveluri mai scăzute ale unui tip de grăsime din sânge numite trigliceride. Însă, alcoolul nu părea să scadă nivelul de zahăr din sânge la persoanele care aveau deja diabet de tip 2, a descoperit recenzia.

Cercetarea a arătat niveluri mai mici de insulină și îmbunătățirea rezistenței la insulină la persoanele care au băut cantități mici, până la moderate de alcool, a declarat autorul principalului studiu, Yuling Chen. Chen este student la medicină la Universitatea de Sud-Est din Nanjing, China.

Această constatare sugerează că „un consum de alcool ușor până la moderat ar putea proteja împotriva diabetului de tip 2”, a spus Chen.

Dar Chen a avertizat că excesul nu ar avea același efect: „Se raportează că un consum ridicat de alcool este un factor de risc pentru diabet”, a mai spus el.

Autorii au defini consumul ușor, pânăla ridicat, drept 20 de grame de alcool pe zi, adică aproximativ 1,5 cutii de bere, un pahar de vin sau un shot de tărie.

American Diabetes Association recomandă persoanelor care beau alcool să facă acest lucru cu moderație - nu mai mult de o băutură pe zi pentru femeile adulte și nu mai mult de două băuturi pe zi pentru bărbații adulți.

Dr. Joel Zonszein, directorul Centrului Clinic de Diabet din Centrul Medical Montefiore din New York, a declarat că acestea sunt nivelurile pe care le recomandă pacienților săi cu diabet zaharat de tip 2.

„Puțin alcool poate fi bun pentru dvs. și acest lucru nu este diferit la pacienții cu diabet zaharat tip 2”, a spus el.

Zonszein a mai spus că o problemă este că persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și orice persoană cu tip 2 care ia insulină sau alte medicamente care pot provoca un nivel scăzut de zahăr din sânge trebuie să fie mai prudentă cu alcoolul. Uneori poate duce la niveluri periculoase de zahăr din sânge (hipoglicemie).

Nivelul de trigliceride, mai mic 

Pentru noile cercetări, Chen și colegii săi au examinat 10 studii anterioare randomizate controlate pe persoane cu diabet zaharat de tip 2. Aceste studii au avut în total 575 de voluntari.

Au fost măsurate o serie de factori legați de diabet și sănătate, inclusiv controlul zahărului din sânge, nivelul insulinei, rezistența la insulină, colesterolul și trigliceridele.

În cadrul studiilor, cercetătorii au descoperit o scădere de aproape 9 miligrame pe decilitru (mg / dL) în nivelurile medii ale trigliceridelor. Un nivel normal de trigliceride este mai mic de 150 mg / dL, conform Institutelor Naționale de Sănătate din S.U.A. Un nivel ridicat de trigliceride este asociat cu un risc mai mare de boli de inimă.

De asemenea, cercetătorii au observat scăderi ale nivelului de insulină și într-o măsură numită HOMA-IR care evaluează rezistența la insulină. Chen a declarat ca aceste descoperiri sugereaza „ameliorarea rezistentței la insulină la pacienții cu diabet zaharat de tip 2”.

Autorii urmează să prezinte concluziile la o reuniune a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, la Barcelona, Spania. Descoperirile prezentate la întâlniri sunt de obicei considerate preliminare, până când au fost publicate într-un jurnal revizuit de la egal la egal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel