Totul a pornit în Silicon Valley din California, unde administrarea de LSD este un obicei practicat de studenții tocilari, care susțin că doze mici din acest drog psihedelic îi ajută să memoreze mai bine și să fie mai creativi. Alții spun că LSD-ul i-a scos din depresie.
Pentru a face lumină în acest caz, un studiu finanțat de Beckley Foundation și coordonat de Imperial College din Londra a debutat luna aceasta.
„Obiectivul studiului este de a testa dacă microdozele de psihedelice au mai multe decât efecte placebo asupra stării de bine și a funcțiilor cognitive”, explică Balázs Szigeti, coordonatorul studiului.
Participanții vor lua fie o microcapsulă cu LSD, fie o capsulă placebo identică, fără să știe care dintre ele este administrată. Vor completa chestionare și vor efectua online teste cognitive. La sfârșitul studiului vor afla dacă s-au concentrat mai bine și au fost mai puțin anxioși datorită LSD-ului sau era doar un efect placebo.
La sfârșitul studiului, codurile capsulelor transmise prin mesaje pe telefon vor scoate la iveală ce substanță au luat într-o anumită zi și la ce oră.
„Nu putem și nici nu ne dorim să încurajăm oamenii spre consumul unor microdoze de psihedelice, ci suntem interesați să aflăm date științifice despre efectele acestora în terapia depresiei”, declară Balázs Szigeti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.