Depresie la perimenopauză: nediagnosticată, deși este frecventă

Angela Sabău |
Data publicării:
Depresia
Depresia

Aproape 40% dintre femeile aflate la perimenopauză suferă de depresie. Totuși, majoritatea rămân nediagnosticate. Un studiu explică acum de ce.

Aproape 40% dintre femei prezintă simptome de depresie în timpul perimenopauzei totuși adesea este nedetectată și netratată, deoarece mulți furnizori de servicii medicale nu o testează și nu sunt pregătiți cu opțiuni de tratament. Un nou studiu a analizat practicile de screening de către furnizorii de servicii medicale ale femeilor și gestionarea depresiei lor în timpul perimenopauzei. Rezultatele studiului sunt publicate online în Menopause, revista The North American Menopause Society (NAMS).

Numărul mare de femei care prezintă simptome de depresie a fost legat de modificări hormonale, episoade depresive istorice, evenimente de viață și o predispoziție genetică la depresie. Pe măsură ce mai multe date apar pentru a sprijini prezența factorilor de risc pentru depresie în timpul perimenopauzei și pe măsură ce populația de paciente continuă să îmbătrânească, furnizorii de servicii medicale trebuie să devină mai bine educați pentru a recunoaște și gestiona depresia.

Ratele de screening, nestudiate 

Ratele de screening de rutină și cunoștințele despre simptomele depresiei în perimenopauză au rămas nestudiate până în prezent. Scopul acestui nou studiu a fost de a înțelege mai bine modelele clinice de practică ale medicilor obstetricieni-ginecologi în ceea ce privește practicile de screening și de gestionare a depresiei.

Sondajul a fost trimis la 500 de medici obstetricieni-ginecologi ai Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi și membri ai rețelei de cercetare colaborativă. S-a descoperit că mai mult de o treime dintre respondenți (34,1%) nu au examinat în mod regulat femeile perimenopauzice pentru depresie și că mai mult de jumătate (55%) cred că nu sunt pregătiți pentru a gestiona problema.

Educația de calitate superioară despre depresie a fost asociată cu rate mai mari de screening. Aceste descoperiri sugerează că o pregătire îmbunătățită pentru medicii obstetricieni-ginecologi în diagnosticul, tratamentul și managementul depresiei, atât în rezidență, cât și mai târziu, ar putea îmbunătăți ratele de screening.

"Având în vedere prevalența simptomelor depresive la femeile la perimenopauza, publicarea recentă a liniilor directoare pentru diagnosticul și gestionarea depresiei la această populație, precum și disponibilitatea unor terapii sigure și eficiente, toți furnizorii de servicii medicale ar trebui să își testeze pacienții de sex feminin pentru depresie. Îmbunătățirea formării pentru furnizorii de servicii medicale în evaluarea și tratamentul depresiei este important pentru optimizarea rezultatelor pacientului ", spune Dr. Stephanie Faubion, director medical NAMS.

 

Sursa, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel