Datorită științei, putem confirma acum că natura este, practic, un medicament-minune. Petrecerea timpului afară îi ajută pe pacienții din spital să se recupereze mai repede, ușurează depresia și anxietatea, stimulează sistemul imunitar, reduce tensiunea arterială și chiar crește fericirea. Singura problemă în legătură cu copacii este că e imposibil să fie prescriși sub formă de pastile, spun în glumă autorii unui studiu. Cu toate acestea, continuă ei la modul serios, pot fi înlocuiți cu plate la ghiveci, care pentru mulți pacienți este un mod bun de a începe terapia.
Mai mult, unele plante de casă sunt chiar recomandate celor care suferă de anxietate și depresie pentru a ajuta la diminuarea simptomelor lor.
O echipă de meidici de familie din Manchester prescrie plante care să ajute persoanele cu anxietate, depresie și singurătate, explică Laura Abernethy. "Ideea este că pacienții primesc ierburi, legume și plante de ghivece de care trebuie să aibă grijă, iar apoi să le transfere într-o grădină publică. Noua schemă - despre care se crede că este prima în țară - oferă pacienților șansa de a se alătura în activități sociale de grădinărit și activități sociale. Se bazează pe ideea că petrecerea timpului în spațiile verzi poate ajuta la creșterea stării de spirit”, continuă ea.
Explicația științifică
Susținută de comisarii de sănătate ai orașului, ideea își are rădăcina în științele solide. Pe măsură ce ființele umane au evoluat de milioane de ani în afara ușilor, este logic că trupurile și mințile noastre sunt optimizate pentru mediile naturale. Și tocmai asta a constatat studiul după studiu. Ieșirea în natură face corpul uman să funcționeze puțin mai bine.
Un experiment a constatat că doar privirea la un acoperiș verde timp de 40 de secunde a crescut semnificativ productivitatea lucrătorilor dintr-un birou.
Un alt studiu britanic recent a arătat că oamenii au vut beneficii semnificative pentru sănătate de la doar două ore pe săptămână în aer liber. Această dovadă indică faptul că chiar și câteva plante în ghiveci din jurul casei sau biroul tău ar putea avea un efect real asupra stării de bine.
Există, de asemenea, alte motive pentru a considera că asta poate fi deosebit de benefică pentru sănătatea pacienților. Prin legarea îngrijirii plantelor într-un proiect de grădinărit comunitar, inițiativa contribuie, de asemenea, la reunirea oamenilor și la lupta cu flagelul modern al singurătății, despre care, au arătat că cercetările, poate fi la fel de dăunătoare pentru sănătatea precum fumatul a 15 țigarete pe zi.
Nu este o idee atât de nebună
Deși pare o nebunie, ar trebui să știți că nu este singura echipă medicală care experimentează rețete neconvenționale. Alte practici din Scoția și Canada au trimis pacienți în natură și chiar la muzeele de artă, pentru a-și îmbunătăți starea, măcar pentru un timp.
Așadar, dacă vă simțiți un pic neliniștit sau doborât, mergeți mai departe și scrieți-vă propria rețetă pentru o excursie în grădină. Este o mică schimbare în mediu, despre care știința medicală sugerează că poate face o mare diferență în viață.
Textu integral, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.