Deodorant făcut în casă, cu ingrediente 100% naturale. Ai nevoie și de bicarbonat de sodiu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ulei de măsline în rețete pentru piele. Foto: Pixabay
Ulei de măsline în rețete pentru piele. Foto: Pixabay

Dacă vreți să vă preparați un deodorant 100% natural, acasă, aveți nevoie de un ulei ca bază și de bicarbornat de sodiu.

Pe aceste temperaturi caniculare, un deodorant bun care să facă față transpirației este mai mult decât binevenit. E bine de știut că transpirația - procesul prin care corpul elimină căldura excesivă, iar organismul se răcește - nu are miros; acesta apare când transpirația intră în contact cu bacteriile aflate la suprafața pielii sau din păr.

Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara deodorant natural acasă:

* 40 g ulei de cocos

* 30 g amidon sau faina arorut dacă ai pielea sensibilă

* 30 g bicarbonat de sodiu (folosiți jumătate dacă aveți pielea sensibilă)

* 8-10 picături de ulei esențial (cele mai bune alegeri sunt uleiurile de lavandă, lemongrass, cedru, arbore de ceai, santal, bergamota, grapefruit)

Dacă uleiul de cocos este solid, atunci îl încălziți până se topește. Amestecați uleiul de cocos cu uleiul esențial ales, apoi puneți amidonul și bicarbonatul de sodiu. Amestecați până când compoziția se omogenizează. La final, puneți amestecul într-un recipient la frigider. Ca să-l folosiți fie utilizați un tub de la un antiperspirant, fie cu ajutorul degetelor, potrivit cumsa.ro.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ți în grădină ca pesticid și fungicid. Pune două linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui în 4 litri de apă, la care mai adaugi 3-4 picături de săpun lichid ecologic. Soluția obținută pune-o într-un pulverizator și stropește plantele o dată la trei zile ca să ții departe insectele dăunătoare. Compus din 57,1% sodiu, 27,4% oxigen, 14,3% carbon si 1,2% hidrogen, bicarbonatul previne și distruge sporii fungici de pe trandafiri și are și rol de insecticid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel