Demența: un nou factor care ar prezice riscul bolii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Prostatită acută
Prostatită acută

Bărbații mai înalți ar avea un risc mai mic de demență, este concluzia unui studiu recent.

Demență, factor. O nouă cercetare, care are la bază datele a sute de mii de bărbați, a observat o legătură între înălțimea și probabilitatea dezvoltării demenței. Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, au găsit o asociere care nu fusese explorată, cea dintre înălțimea și riscul de demență.

Cercetătoarea Terese Sara Høj Jørgensen și echipa acesteia au accesat date despre înălțimea și diagnosticul de eventuală demență prin înregistrări de recrutare și registre naționale -  666.333 de persoane, dintre care 7.388 gemeni, potrivit medicalnewstoday. Cercetătorii au observat că pare să existe o corelație între înălțimea unui bărbat și riscul de demență al acestuia - în mod specific, bărbații care erau mai mari decât media păreau să aibă un risc mai mic de demență. 10.599 din cei 666.333 bărbați au dezvoltat o formă de demență la un moment dat.

Autorii studiului mai susțin că pentru aproximativ fiecare 6 centimetri (2,4 inci) peste înălțimea medie a existat aproximativ o reducere de 10% a riscului de demență. Aceștia au descoperit că relația dintre înălțimea și riscul de demență a fost prezentă la frații cu diferite înălțimi. Relația a fost prezentă și la gemeni, deși echipa recunoaște că rezultatele au fost mai puțin concludente în acest context.

Rezultatele cercetătorilor mai arată încă o asociere între înălțimea mai mare a bărbaților tineri și un risc mai mic de diagnostic de demență mai târziu în viață. Concluziile studiului nu se pot aplica femeilor.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel