Demență, efectele terapiei păpușilor asupra acesteia

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vârstnică din Kentucky. Imagine din 2018 FOTO: Facebook Park Terrace Health Campus
Vârstnică din Kentucky. Imagine din 2018 FOTO: Facebook Park Terrace Health Campus

Un azil din State oferă păpuși vârstnicilor care suferă de pierderi de memorie și demență. Specialiștii denumesc acest procedeu drept ”terapia păpușilor”.

Demență, păpuși. Păpușile de jucărie pot aduce confort copiilor, dar și vârstnicilor care suferă de pierderi de memorie și demență, susțin reprezentanți ai unui azil de vârstnici din Kentucky, SUA. Cercetătorii numesc acest concept, care nu e unul nou, "terapia păpușilor". Scopul ei e să ajute persoanele cu tipuri de demență moderate până la severe. Experții au, ca de obicei, argumente pro și contra.

Ruth Drew, directorul serviciilor de informații și asistență pentru Asociația Alzheimer din State, consideră că acest tip de terapie ar putea îmbunătăți starea de spirit a unui pacient, l-ar calma când este agitat și i-ar oferi un sentiment de companie. Însă, apare și reversul monedei: unii oameni ar putea deveni prea atașați de păpușă și să simtă anxietate dacă păpușa este îndepărtată sau să se implice atât de mult în grija păpușii lor încât devine o corvoadă stresantă pentru ei, adaugă Ruth Drew, potrivit webmd.

Alți îngrijitori din astfel de instituții consideră că ar fi "înjositor" să ofere păpuși vârstnicilor cu demență.

"Îi încurajăm pe îngrijitorii să exploreze activități care să implice cel mai bine persoana pe care o îngrijesc. (...) Persoanele care trăiesc cu Alzheimer - în special în etapele ulterioare - pot răspunde la o varietate de interacțiuni sau stimuli diferite. (...) Dacă o păpușă nu pare a fi alegerea potrivită pentru persoana iubită, puteți afla dacă le place muzica sau arta sau animalele de companie", mai precizează Drew, subliniind că scopul final este găsirea acelor activități care să-i facă pe vârstnici "să se bucure de viață cu demnitate".

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel