Delicii sănătoase de Ziua Îndrăgostiților: rețete de fursecuri aromate pe care să le încerci

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fursecuri Valentine's Foto: Freepik
Fursecuri Valentine's Foto: Freepik

Bucură-te de Ziua Îndrăgostiților cu aceste rețete de fursecuri delicioase și sănătoase.

Ziua Îndrăgostiților cere ca toate lucrurile să fie făcute din ciocolată și în formă de inimă, iar aceste rețete sănătoase cu ciocolată de Ziua Îndrăgostiților sunt cele mai bune când vrei să obții ceva delicios dar fără zahăr adăugat.

Deși pot fi mai sănătoase decât clasicul fursec cu fulgi de ciocolată, nimeni nu ar ști că au fost produse cu ingrediente mai sănătoase, datorită gustului copleșitor. 

Aceste fursecuri sănătoase cu fulgi de ciocolată de Ziua Îndrăgostiților sunt completarea ideală pentru activitățile pe care le vei desfășura acasă de Ziua Îndrăgostiților. Fie că vrei să faci niște prăjituri de sezon sau ai nevoie de un cadou făcut rapid și manual, acestea vor fi completarea perfectă pentru Valentine's Day.

Ingrediente:

- 118 ml ulei de cocos, topit

- 177 g zahăr de cocos

- 2 ouă

- 15 ml lapte de ovăz

- 5 ml extract de vanilie pură

- 5 g praf de copt

- 1,25 g sare de mare

- 205 g de făină fără gluten

- 118 g fulgi de ciocolată neagră neîndulcită

- 30 g de semințe de cacao

- Iaurt fără lactoză și sprinkles

1. Începe prin a adăuga uleiul de nucă de cocos topit, zahărul din nucă de cocos și ouăle într-un castron și amestecă până când se combină. Apoi adaugă extractul de vanilie și laptele de ovăz. 

2. Pune praful de copt, sarea, apoi încorporează treptat făina fără gluten, combinând-o până când este complet încorporată. 

3. Adaugă fulgii de ciocolată. 

4. Pune aluatul la frigider pentru o jumătate de oră. 

5. Unge cu ulei de nucă de cocos tăietorul de fursecuri în formă de inimă, apoi rulează aluatul răcit în bile cu diametrul de un centimetru. Utilizând tăietorul de fursecuri, presează aluatul pe foaia de copt care a fost acoperită cu hârtie de pergament. Scoate tăietorul de fursecuri și repetă procesul cu bilele de aluat rămase. 

6. FitOn recomandă coacerea timp de aproximativ zece minute la 180 de grade.

7. Așteaptă ca fursecurile să se răcească înainte de a le acoperi cu iaurt și sprinkles sau ornamente pentru prăjituri.

Foto: Freepik

Mai jos găsești o altă rețetă de fursecuri care se potrivesc de minune pentru Ziua Îndrăgostiților:

Ingrediente blad:

- 120 g de făină de nucă de cocos

- 1 ou

- 30 ml lapte de cocos (sau lapte de migdale)

- 60 ml de miere crudă

- 120 ml ulei de nucă de cocos (sau unt)

- 1,25 g de sare de mare

- 2,5 ml de extract de vanilie

- 5 g de bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru glazură:

- 60 ml ulei de nucă de cocos sau unt (răcit)

- 60 ml de miere

- 5 ml de extract de vanilie

- Colorant alimentar natural (opțional)

- Sprinkles (opțional)

1. Preîncălzește cuptorul la 175°C.

2. Într-un castron, cerne 120 de grame de făină de cocos, apoi adaugă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și 1/4 linguriță de sare.

3. Adaugă în bol 1 ou, 60 de mililitri de miere, 120 de mililitri de ulei de cocos topit, 30 de mililitri de lapte de cocos și 5ml de extract de vanilie.

4. Amestecă ingredientele cu un mixer sau cu mâna până când amestecul este neted și fără cocoloașe.

5. Tapetează o foaie de copt cu hârtie pergament și presară ușor cu făină un sucitor.

6. Întinde aluatul până când are o grosime de 6 milimetri și apoi folosește tăietor de fursecuri în formă de inimă pentru a crea formele.

6. Transferă fursecurile pe foaia de copt pregătită, pudrând din nou cu făină pe sucitor, dacă este nevoie.

7. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 5 până la 15 minute, în funcție de cuptor și de înălțime. Urmărește-le cu atenție și scoate-le din cuptor odată ce marginile încep să se rumenească ușor. Coacerea excesivă va rezulta în fursecuri care sunt prea crocante.

8. Transferă cu grijă hârtia pergament cu fursecurile pe un grătar de răcire și lasă-le să stea timp de 5 până la 10 minute. Fursecurile vor continua să se gătească pe măsură ce se răcesc.

9. Într-un castron separat, combină 60 de grame de unt ușor răcit, 1 linguriță de extract de vanilie, 60 de mililitri de miere și 3 până la 5 picături de colorant alimentar roșu natural.

10. Se amestecă folosind un mixer sau cu mâna până la omogenizare. Se lasă la frigider până când glazura este fermă, dacă este necesar.

11. După ce prăjiturile s-au răcit complet, întinde glazura uniform peste ele cu ajutorul unui cuțit de unt.

12. Opțional, acoperă fursecurile glazurate cu sprinkles sau ornamente pentru prăjituri

Arată-le celor dragi cât de mult îți pasă prin coacerea unor prăjituri de casă, făcute cu dragoste, care țin cont de sănătate. Fii creativi când vine vorba decorațiuni și toppinguri, cum ar fi coloranți alimentari naturali și sprinkles, pentru a adăuga o notă festivă. Bucură-te de procesul de coacere și de împărtășirea acestor bunătăți delicioase cu cei dragi, creând amintiri prețioase care vor dura o viață întreagă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel