Vezi și: Leziunile la schi, cum se tratează. Dr. Vladimir Pușcașu: E vorba de traumatisme importante
Magneziul este un mineral esențial care influențează funcția musculară și nervoasă, precum și alte funcții ale organismului. O analiză recentă din Nutrients sugerează că nivelurile scăzute de magneziu pot crește riscul de boli cardiovasculare.
Revizuirea subliniază, de asemenea, că multe persoane nu consumă cantități adecvate de magneziu și sugerează că persoanele își pot crește aportul, dacă este cazul. Revizuirea discută, de asemenea, diferitele mecanisme implicate și faptul că mulți oameni nu consumă suficient magneziu în alimentația lor.
Cum afectează magneziu riscul de boli cardiovasculare
Deficitul de magneziu se poate manifesta în două stări distincte: hipomagneziemia și deficitul latent cronic de magneziu. Hipomagneziemia este ușor de diagnosticat, însă deficitul latent cronic de magneziu, care este dificil de detectat fără hipomagneziemie, necesită un test de toleranță la magneziu. Persoanele cu deficiență cronică latentă de magneziu au o cantitate generală redusă de magneziu, dar magneziul lor seric total este încă normal.
Cercetările privind magneziul au arătat că magneziul alimentar inadecvat duce la o cantitate insuficientă de magneziu în organism, afectând potențial funcția cardiovasculară. Studiile efectuate începând din 2006 au arătat o relație între magneziu și afecțiuni precum hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă și mortalitatea cardiacă.
Datele recente din 2018 și mai departe au constatat că starea magneziului este invers corelată cu hipertensiunea arterială, accidentul vascular cerebral, boala coronariană și ischemică, fibrilația atrială, insuficiența cardiacă și morbiditatea și mortalitatea cardiacă.
Deficitul de magneziu poate contribui la problemele cardiovasculare prin multiple mecanisme, inclusiv stresul inflamator, stresul oxidativ, nivelurile anormale de lipide și problemele legate de metabolismul lipidic. Deficitul latent cronic de magneziu poate duce, de asemenea, la modificări ale lipidelor și la disfuncții endoteliale, după cum sugerează revizuirea. În general, deficitul de magneziu poate avea un impact semnificativ asupra sănătății cardiovasculare și a sănătății generale.
Magneziu Foto: Freepik @yuliyafurman
Doza recomandată
Revizuirea discută relația dintre magneziu și bolile cardiovasculare și aportul de magneziu. Acesta subliniază dificultatea de a stabili cantitatea adecvată de consum de magneziu din cauza diferiților factori, cum ar fi greutatea și rezultatele sondajului.
Autorul subliniază faptul că peste un sfert dintre adulți pot avea un aport de magneziu care ar putea duce la o deficiență latentă ușoară până la moderată sau cronică de magneziu, subliniind necesitatea creșterii aportului de magneziu.
Când devine aportul de magneziu un motiv de îngrijorare
Această revizuire discută beneficiile potențiale ale suplimentelor de magneziu, pe baza datelor din mai multe studii și a constatărilor din cercetarea pe animale și in vitro. Cu toate acestea, ea are, de asemenea, limitări, cum ar fi concentrarea asupra femeilor aflate în postmenopauză, care ar putea să nu se aplice altor grupuri. Va fi necesar să se ia în considerare noi cercetări pe măsură ce acestea devin disponibile pentru a confirma sau infirma dovezile citate în revizuire.
Cheng-Han Chen, cardiolog intervențional certificat și director medical al programului Structural Heart la MemorialCare Saddleback Medical Center, avertizează că suplimentarea cu magneziu nu a găsit încă un beneficiu consistent pentru sănătatea inimii.
Dacă se confirmă că deficitul de magneziu alimentar este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, suplimentarea cu magneziu poate reprezenta o potențială cale de îmbunătățire a rezultatelor cardiovasculare.
Eficacitatea suplimentării cu magneziu în reducerea rezultatelor clinice dificile, cum ar fi atacul de cord, accidentul vascular cerebral și boala arterială periferică, rămâne incertă, în special la persoanele susceptibile la deficiența de magneziu.
Costul scăzut și natura generică a suplimentelor de magneziu pot să nu ofere o motivație suficientă pentru studii clinice extinse care să valideze potențialul său de reducere a rezultatelor cardiovasculare.
Cu toate acestea, revizuirea notează unele beneficii potențiale ale suplimentelor de magneziu, cum ar fi o meta-analiză care sugerează că suplimentele de magneziu contribuie la scăderea tensiunii arteriale.
Cum să crești aportul de magneziu
Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea generală, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale și a contracțiilor musculare. Acesta este esențial într-o varietate de alimente, inclusiv legume cu frunze închise precum spanacul și sfecla, nuci și semințe precum migdalele, caju, semințe de dovleac sau semințe de chia, precum și fasole neagră și edamame. Se recomandă consiliere profesională pentru a asigura un aport adecvat de magneziu.
Magneziul are și alte beneficii, ceea ce îl face o componentă esențială a unei diete sănătoase. Cele mai bune surse de magneziu includ verdele cu frunze închise, nucile, semințele, migdalele, caju, semințele de dovleac, semințele de chia, fasolea neagră și edamame.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.