Deficiența de fier și zinc, cauze și simptome

Zincul și fierul sunt esențiale pentru o sănătate bună. Zincul este esențial pentru un sistem imunitar sănătos, creștere, vindecarea rănilor, reproducere, fertilitate și simțul gustului și al mirosului. Corpul tău are nevoie de fier pentru formarea globulelor roșii care transportă oxigen în jurul corpului.

Deși deficiența de fier este cea mai frecventă deficiență nutrițională, majoritatea oamenilor din Statele Unite primesc suficient zinc din dieta lor zilnică. Consiliul de Administrație al Alimentației și Nutriției al Institutului de Medicină recomandă bărbaților adulți 8 mg de fier și 11 mg de zinc. Femeile necesită zilnic 18 mg fier și 8 mg zinc, notează Livestrong.

cauze

Dacă ați avut o intervenție chirurgicală intestinală sau o afecțiune gastro-intestinală, puteți dezvolta deficiențe de fier și zinc, deoarece corpul dvs. nu poate absorbi acești nutrienți. Deoarece carnea oferă o sursă bogată de fier și zinc, vegetarienii pot dezvolta deficiențe de fier și zinc. Institutul Național al Plămânului și al Sângelui spune că nivelurile scăzute de fier pot fi cauzate de pierderea de sânge din cauza unor leziuni severe, sângerări interne sau intervenții chirurgicale. Femeile cu perioade menstruale grele și dese sunt susceptibile de a dezvolta deficiență de fier. Copiii și femeile însărcinate pot dezvolta, de asemenea, un nivel scăzut de fier din cauza schimbărilor rapide ale corpului și a cerințelor mari de fier. Și alcoolici sunt susceptibili să dezvolte deficiență de zinc.

Simptome

Deficitul de fier poate duce la anemie cu deficit de fier, care poate provoca oboseală și slăbiciune, deoarece organismul nu are suficiente globule roșii. Alte simptome sunt pierderea poftei de mâncare, bătăi rapide ale inimii, lipsa respirației și amețeli. La sugari și copii, deficiența de fier poate duce la afectarea creșterii și la probleme de comportament.

Simptomele deficienței de zinc sunt pierderea simțului gustului, vindecarea slabă a rănilor, infecții frecvente, căderea părului, diaree și afecțiuni oculare. De asemenea, poate duce la impotență la bărbați și la întârzierea dezvoltării sexuale la adolescenți.

Fierul din alimente

Fierul are două forme: nonheme și heme. Fierul hemo provenit din surse animale este mai ușor utilizat în corpul tău decât nonheme în surse non-animale. Cele mai importante surse de fier de tip heme includ păsări de curte, ouă, vită, ficat și fructe de mare. Acestea sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine, de care aveți nevoie pentru creșterea și dezvoltarea normală. Sursele plantelor includ fasolea, legumele și legumele verzi. Gustați fructe uscate și nuci pentru a vă crește aportul de fier. Multe alimente sunt fortificate cu fier, cum ar fi orez, paste, cereale pentru micul dejun și pâine.

Zincul din alimente

O serie de alimente vegetale și animale conțin zinc. Cea mai bogată sursă apare la stridiile gătite, care au 74 de miligrame într-o porție de 3 uncii. Turcia, carnea de vită, crabul, rața și puiul sunt, de asemenea, surse bune. Alte surse de zinc includ brânză, lapte, iaurt, fasole, năut, ciuperci și mazăre. Multe cereale pentru micul dejun și orez alb au adăugat zinc pentru a ajuta la creșterea aportului zilnic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel