De ce zona intimă nu ar trebui să miroasă a piersică și căpșunici. Greșeala enormă pe care o fac femeile. Ioani: Mizeria din gelul pentru igienă intimă. Nu e o pina colada

De ce zona intimă nu ar trebui să miroasă a piersică și căpșunici - Foto: Freepik & captura TikTok Miruna Ioani
De ce zona intimă nu ar trebui să miroasă a piersică și căpșunici - Foto: Freepik & captura TikTok Miruna Ioani

Un medic transmite un mesaj dur pentru femei. Care e cea mai mare greșeală pe care o fac femeile când se spală. Atenție, provoacă bacterii și infecții grave.

Gelurile intime sunt produse de igienă personală destinate curățării și îngrijirii zonei genitale externe. Ele sunt formulate pentru a fi mai blânde decât săpunurile obișnuite și au în vedere menținerea echilibrului natural al pH-ului vaginal, care este ușor acid (între 3,5 și 4,5). Aceste produse sunt concepute pentru a ajuta la îndepărtarea bacteriilor rele, a impurităților și a mirosurilor neplăcute fără a perturba flora bacteriană sănătoasă a vaginului.

De ce să pui sare în lapte sau în ceai. Trucul pentru stomac pe care nu l-ai știut

De ce nu se înțeleg soacra și nora. Dumitru Borțun, mesaj dur pentru mamele de băieți: Nu ai rupt cordonul ombilical! Mare atenție, așa sunt ele făcute! Au o dragoste negativă, care sufocă

De ce să nu mai bei cafea din pahare de carton. Avertisment îngrijorător: Duc la cancer și alte efecte toxice

Cu toate acestea, gelurile intime pot perturba echilibrul bacteriilor "bune" din vagin.

Miruna Ioani, un medic stomatolog devenit viral pe rețelele de socializare pentru trucurile și sfaturile medicale pe care le dă, a vorbit de această dată despre cea ma mare greșeală pe care o fac femeile și despre "mizeria din gelul pentru igienă intimă și de ce zona intimă nu ar trebui să miroasă a piersică și căpșunici".

"Ochiul și vaginul sunt două organe care au autocurățare.

Nu e bine să te speli în mod excesiv în zona intimă, pentru că distrugi bacteriile bune.

Culmea este că unele dintre aceste geluri pentru igienă intimă se laudă fix că te scapă de vaginoze bacteriene și alte infecții locale. Efectele lor, de fapt, sunt fix contrare.

Dar oamenii nu știu, pentru că marketing, pentru că ambalaje.

Șervețelele umede, pentru uz vaginal, spray-uri igienice, supozitoarele pentru control al mirosului vaginal pot și vor distruge bacteriile sănătoase. La fel ca spălăturile interne.

Toate conțin mesaje periculoase pe ambalaj: acoperă eficient mirosurile naturale și conține arome tropicale.

Este un vagin, nu o pina colada", spune medicul Miruna Ioani.

Mai mult, potrivit medicului, gelurile antibacteriene au un risc de 8 ori mai mare pentru infecție cu Candida și un risc de 20 de ori mai mare pentru infecții bacteriene.

De ce gelurile intime pot distruge bacteriile "bune". Cea mai mare greșeală pe care o fac femeile

Deci, gelurile intime pot distruge bacteriile bune în câteva moduri:

- pH-ul inadecvat

Dacă un gel intim are un pH diferit de cel natural al vaginului, acest lucru poate crea un mediu neadecvat pentru bacteriile benefice care trăiesc în vagin. Utilizarea unui gel cu un pH inadecvat poate slăbi sau distruge aceste bacterii bune, permițând altor bacterii sau ciuperci să crească în exces.

- ingrediente iritante

Unele geluri intime conțin ingrediente chimice, cum ar fi parfumurile sau conservanții, care pot fi iritanți pentru mucoasa vaginală. Acești iritanti pot afecta bacteriile benefice și pot duce la inflamație sau la o creștere a altor microorganisme.

- spălarea excesivă

Utilizarea excesivă a gelurilor intime sau spălarea frecventă a vaginului poate îndepărta secrețiile naturale care mențin echilibrul microbian sănătos. Aceasta poate duce la un dezechilibru al florei vaginale și la o creștere a bacteriilor dăunătoare.

- introducerea produselor în interiorul vaginului

Unele femei pot utiliza gelurile intime pentru a se curăța în interiorul vaginului, ceea ce poate fi dăunător. Vaginul se curăță singur și introducerea gelurilor sau a altor produse în interiorul acestuia poate perturba flora bacteriană naturală.

Potrivit "Vaginal douching and adverse health effects: a meta-analysis", o meta-analiză publicată în "American Journal of Public Health" a constatat că utilizarea frecventă a clătirilor vaginale (o formă extremă de spălare a zonei intime) a fost asociată cu un risc crescut de infecții vaginale și de alte probleme de sănătate.

De ce să nu te mai speli în exces în zona intimă

Un articol din "International Journal of Health Sciences & Research" arată că spălarea excesivă a zonei intime poate să nu fie sănătoasă și că un mediu vaginal natural sănătos este menținut în mod normal fără utilizarea excesivă a produselor chimice.

Deci, reține că spălarea excesivă a zonei intime poate să nu fie benefică pentru sănătatea vaginală, iar acest lucru este susținut de mai multe studii și de recomandările medicale.

Iată de ce este important să eviți spălarea excesivă în zona intimă:

1. Dezechilibrul pH-ului

2. Îndepărtarea bacteriilor benefice

3. Iritații și uscăciune

Utilizarea frecventă a săpunurilor sau a altor produse chimice pentru spălarea zonei intime poate cauza iritații sau uscăciune. Aceste simptome pot face mai dificilă menținerea confortului și sănătății vaginale.

4. Auto-curățarea naturală

Vaginul are propriul sistem de auto-curățare și eliminăție a secrețiilor și celulelor moarte. Spălarea excesivă poate interfera cu acest proces natural.

5. Risc de infecții

Spălarea excesivă cu produse chimice poate crește riscul de a dezvolta infecții vaginale, cum ar fi infecțiile cu drojdie sau vaginoza bacteriană. Aceste condiții pot apărea mai frecvent atunci când se perturbă flora vaginală naturală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel