De ce vitamine are nevoie organismul la 20 de ani?
La această vârstă faci numeroase activități fizice și, chiar dacă nu o știi, corpul tău începe să se pregătească pentru maternitate.
Elasticitatea pielii, tonusul și părul sănătos sunt date de vitaminele A, D și zinc.
Când vine vorba de sistemul reproductiv, ai nevoie în special de vitamina E, acid folic și fier. Sistemul imunitar devine puternic prin intermediul vitaminelor B6 și B12, iar starea generală bună se menține cu ajutorul vitaminei C.
Dieta ideală
Vârsta de 20 de ani este momentul ideal pentru a începe o rutină de obiceiuri alimentare sănătoase. În acest stadiu, corpul are nevoie de minerale și proteine pentru dezvoltarea masei musculare. Cel mai bun lucru este să mănânci grăsimi de origine vegetală și să crești consumul de fier, vitamine B și C, pentru a-ți întări sistemul imunitar.
Vitamine de care organismul are nevoie la 30 de ani
La această vârstă, elasticitatea pielii și starea generală bună depind de vitaminele A și E. Sistemul imunitar și nervos funcționează datorită vitaminelor B și C și a magneziului. Un mare aport îl au și zincul, vitamina A, fierul și calciul (pentru oase puternice).
Dieta ideală
Dacă nu ești atentă la ce mănânci, există riscul să te îngrași, din cauza dietei bogate în junk-food. Este timpul să acționezi și să acorzi mai multă atenție alimentației. Mănâncă: salate, pește (bogat în omega 3 ), legume sotate, cinci porții de fructe pe zi, cereale integrale (fibre), Alimente bogate în calciu și fier. Evită alimentele procesate și anumite condimente, cum ar fi sosurile și alimentele prăjite. Au doar calorii goale.
La 40 de ani, de ce vitamine are nevoie organismul?
Dacă ai un nivel scăzut de energie, este posibil să suferi de anemie, de aceea este important fierul. Pentru oase puternice, ai nevoie de calciu și vitamina D. În cazul în care suferi de anxietate, dureri musculare și crampe, trebuie să iei magneziu și potasiu. Pentru sănătatea cardiovasculară, sunt necesare acidul folic și vitamina B12.
Dieta ideală
În acest stadiu, corpul tău începe să experimenteze primele modificări hormonale. Antioxidanții reprezintă cheia pentru combaterea posibilelor fluctuații de greutate. Alimentele bogate în antioxidanți previn efectul radicalilor liberi asupra corpului.
Asigură-te că mănânci zilnic cinci porții de legume și fructe. De asemenea, nu uita de pește și nuci. Este necesar consumul de alimente bogate în vitaminele A și D, pentru a combate osteoporoza .De asemenea, trebuie să reduci cantitatea de sare, pentru a preveni retenția de lichide.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.