O echipă de cercetători de la Universitatea din South Florida, Departamentul de Chirurgie, a făcut o descoperire care explică de ce devenim mai susceptibili la boli de inimă pe măsură ce îmbătrânim. O proteină localizată în mitocondrii, partea celulei responsabile de producerea energiei pentru menținerea funcției organelor, joacă un rol important în protejarea inimii de stres. Se numește Sesn2.
Medicul Ji Li, profesor de Chirurgie și Farmacologie moleculară și fiziologie, și colegii săi au constatat că nivelurile de Sesn2 se diminuează în timp, ceea ce slăbește inima. Cercetarea pe care a condus-o susține că un nivel insuficient de Sesn2 este motivul pentru care persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de atac de cord și alte complicații cardiace. Iar stabilizarea proteinei ar putea fi răspunsul la menținerea unei inimi sănătoase, potrivit unui comunicat a universității citate.
”Sesn2 legat de vârstă este un jucător critic în mitocondrii”, a spus medicul Li. Descoperirea acestuia arată că menținerea nivelului cardiac Sesn2 ar putea face inima puternică și împotriva bolilor de inimă legate de vârstă.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.