Aroganța din era tehnologiei. De ce unele persoanele nu vor cont pe rețelele sociale. Conf. univ. dr. Simona Trifu: Mi se pare extravaganță

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
retele sociale - FOTO: Freepik
retele sociale - FOTO: Freepik

De ce unele persoanele nu vor cont pe rețelele sociale. Acest lucru poate indica anumite afecțiuni psihice.

Există mai multe motive pentru care unele persoane aleg să nu aibă conturi pe rețelele de socializare și care pot avea un impact psihologic. Rețelele de socializare pot crea o tendință de a compara viețile și succesele personale cu ale altora.

Acest lucru poate duce la sentimente de inadecvare, invidie sau anxietate. Persoanele care sunt sensibile la aceste efecte negative pot alege să evite rețelele de socializare pentru a proteja starea lor mentală.

De ce unele persoanele nu vor cont pe rețelele sociale

Specialistul în psihiatrie, conf. univ. dr. Simona Trifu, de la Spitalul Obregia din București, aduce în atenție fenomenul din ce în ce mai prezent al refuzului persoanelor de a se implica în rețelele de socializare.

Acești indivizi, potrivit specialistului, își doresc o viață privată și personală cât mai securizată, evitând orice formă de expunere publică a activităților lor. Într-o epocă în care majoritatea oamenilor își împărtășesc fiecare aspect al vieții lor pe rețelele de socializare, cei care aleg să rămână discreți devin mai interesanți și mai puțin previzibili.

Vezi și: Bright Sky, soluție împotriva violenței domestice. Chirieac: Spun că e dovadă de dragoste. Teodora Munteanu: E un flagel. Victima e prinsă în acest vârtej

"Sunt foarte mulți oameni cu poziții sociale înalte care s-au dezvoltat invers și nu vor să aibă niciun fel de rețea de socializare, nu vor să existe vreo cale ca cineva să afle de fac, vor ca viața lor privată și personală să fie cât mai securizată.

Mi se pare extravaganță. Dacă acum 10 ani, extravaganță era să îți permiți să postezi pe rețelele de socializare, acum, aproape toată lumea postează orice și sunt mai interesanți cei care reușesc să nu posteze.

În momentul în care pacientul devine franc psihotic și ceea ce el crede și simte, este în totală neconcordanță cu realitatea. Fiind o dezvoltare atât de mare a tehnologiei, noi ca specialiști trebuie să avem foarte multă răbdare și nivel de cunoștințe să ascultăm pe îndelete ce crede omul respectiv și chiar noi înșine să știm de unde și până unde anumite lucruri sunt adevărate și unde sunt sincronicități acauzale pe care un pacient de psihiatrie blurează interpretări franc delirante și lucruri neconcordante cu realitatea",  a explicat conf. univ. dr. Simona Trifu, psihiatru la Spitalul Obregia București, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Unele persoane pot fi preocupate de aspectele legate de confidențialitate și securitate asociate cu utilizarea rețelelor de socializare. Știrile despre violările de date sau abuzurile online pot alimenta aceste îngrijorări și pot determina oamenii să evite să folosească aceste platforme.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel