De ce un copil răsfățat riscă boli mintale la maturitate

Florina Pop |
Data publicării:
Fertilitate, părinți. Un studiu susține că fericirea cuplului crește când sunt doi copii, nu trei FOTO: pexels.com
Fertilitate, părinți. Un studiu susține că fericirea cuplului crește când sunt doi copii, nu trei FOTO: pexels.com

O copilărie fericită și sigură nu protejează un copil de boli mintale la maturitate, susțin un studiu.

Dacă se subînțelege că o copilărie dificilă ar crește probabilitatea apariției de boli mintale, cercetători de la Universitatea din Australia de Sud și Universitatea din Canberra, Australia, susțin, într-un studiu, că nicio copilărie fericită și sigură nu protejează întotdeauna un copil de a dezvolta o boală mintală mai târziu în viață.

Oamenii de știință au analizat modul în care experiențele copilăriei timpurii se leagă de diferite căi de dezvoltare și modul în care acestea ar putea fi asociate cu o sănătate mintală precară. Având în vedere că atât experiențele pozitive, cât și cele negative din copilărie pot duce la anxietate sau alte tulburări de sănătate mintală până la vârsta adultă, cercetătorii consideră că este capacitatea noastră de a ne adapta - sau, mai degrabă, de a nu ne adapta - la scenarii neașteptate care ar putea influența sănătatea mintală.

Studiul vine în contextul în care circa 50% din populația Australiei se va confrunta cu boli mintale la un moment dat în viața lor, iar aproximativ 314.000 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani (aproape 14%) se confruntă deja cu o tulburare mintală. Cercetarea a reconfirmat că persoanele care aveau experiențe de viață incipiente și imprevizibile aveau simptome crescute de sănătate mintală slabă (inclusiv depresie și paranoia), dar și că pruncii crescuți în medii stabile și de susținere erau expuși riscului de a experimenta simptome de anxietate la maturitate.

”Această cercetare arată că condițiile de sănătate mintală nu sunt determinate doar de evenimentele din viața timpurie și că un copil care este crescut într-o casă fericită ar putea să crească și să aibă o tulburare de sănătate mintală. Cu siguranță lipsesc câțiva factori în înțelegerea modului nostru mediul copilăriei și experiențele timpurii ale vieții s-ar putea traduce în rezultate de sănătate mintală la vârsta adultă”, spune cercetătorul Bianca Kahl de la UniSA, potrivit unui comunicat al Universității din Australia de Sud.

Studiul științific, AICI.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel