De ce te mănâncă urechea. Semnalul pe care ți-l transmite corpul. Ce boli poți avea

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce te mananca urechea - FOTO: Freepik@ newnsd18
de ce te mananca urechea - FOTO: Freepik@ newnsd18

De ce te mănâncă urechea? Nu se schimbă vremea. Este un semnal pe care ți-l transmite corpul că ceva nu este în regulă.

De ce te mănâncă urechea? Află că acesta este felul organismului de a-ți transmite că ceva nu funcționează cum trebuie. O mulțime de lucruri pot provoca mâncărime pe tot corpul, iar urechea nu este diferită. 

În timp ce urechile pot fi destul de mici în comparație cu un braț sau picior, ele sunt pline de fibre neurologice sensibile. Ca urmare, urechile sunt supuse cotei lor echitabile de mâncărime.

Mâncărimi ale urechilor pot fi uneori din cauza unei infecții sau a unui semn că se dezvoltă. Bacteriile și virusurile pot provoca infecții ale urechii împreună cu o răceală sau gripă. Infecțiile pot apărea și dacă cineva are apă prinsă în ureche sau o acumulare de ceară de urechi.

Infecțiile cronice ale urechii sunt recurente și pot necesita tratament medical. Prin înțelegerea unora dintre cauzele mâncărimii urechilor, puteți determina cum să găsiți ușurare.

Te mănâncă urechea, ce înseamnă

O serie de afecțiuni ale urechii pot provoca senzația de mâncărime. Află ce ar trebui să faci, potrivit specialiștilor de la Healthline

Vezi și: Telefoanele, magnet pentru alergeni. Cum se manifestă simptomele. De câte ori și cu ce ar trebui să îți cureți smartphone-ul

Piele uscată

Dacă urechile tale nu produc suficientă ceară, pielea urechii poate deveni uscată și astfel va exista o senzație de mâncărime. Ceara are efecte lubrifiante. Absența sa vă poate face să experimentați mâncărime. Este posibil să observați chiar și exfolierea pielii care provine din ureche.

Dermatita canalului urechii

Această afecțiune apare atunci când pielea din și din jurul canalului urechii devine inflamată. Poate fi rezultatul unei reacții alergice la produsele din sau din apropierea urechii, cum ar fi produsele de îngrijire personală sau metalul din cercei. Un alt tip de dermatită de ureche se numește dermatită eczematoidă fonetică, care are cauze necunoscute.

Vezi și: Ce trebuie să știi dacă îți ȚIUIE urechea după ce ai ascultat la căști. Greșeala care duce la pierderea auzului. Cât și cum trebuie să folosești căștile, de fapt

Otita externă (infecție a urechii externe)

Otita externă, sau infecția canalului urechii externe, poate provoca dureri de urechi, precum și mâncărimi. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de urechea înotătorului și este cauzată de inflamație, care este, de obicei, din cauza infecției. Aceasta poate duce la roșeață și umflare.

Vezi și: Cel mai bun remediu natural pentru curățarea ficatului. Ai nevoie de două ingrediente și 5 minute

Utilizarea protezelor auditive

Protezele auditive pot face ca apa să rămână prinsă în urechi. Acest lucru poate declanșa o reacție alergică la aparatul auditiv în sine. Protezele auditive nepotrivite pot, de asemenea, să pună presiune pe anumite zone ale urechii, ceea ce duce la mâncărime.

Psoriazis

Psoriazisul este o afecțiune a pielii care determină dezvoltarea unei erupții cutanate roșii. Psoriazisul poate apărea pe părți vizibile ale corpului, cum ar fi brațele sau în interiorul urechilor.

Alergii alimentare

O reacție alergică la un anumit aliment poate provoca oamenilor să aibă urechi mâncărime. Alergiile alimentare frecvente includ:

- nuci

- lapte

- pește și crustacee

- grâu

- soia

Oamenii pot experimenta, de asemenea, mâncărime pe restul feței. Unii oameni dezvoltă urticarie, notează Medical News Today.

Sindromul de alergie orală este un tip de reacție alergică legată de polen care cauzează de obicei mâncărime în jurul gurii, dar unii oameni raportează, de asemenea, că au mâncărimi ale urechilor.

Vezi și: Medicamente contra infecției cu VSR. Anticorpii acționează timp de o lună și asigură imunitate, similar unui vaccin: VSR este un inamic teribil, extrem de contagios

Alimentele comune care cauzează sindromul alergiilor orale includ:

- fructe, cum ar fi mere, pepeni, cireșe, kiwi și banane

- semințe de floarea soarelui

- migdale

- alune

Dacă o persoană are probleme cu respirația după ce mănâncă sau intră în contact cu un alergen, este posibil să se confrunte cu anafilaxie. 

Te mănâncă urechea, simptome deranjante

Mâncărimea urechilor poate fi iritativă și deranjantă.  Cu toate acestea, urechile tale se vor simți probabil mai rău atunci când te scarpini. Când sunt infectate, mâncărimea urechilor poate fi însoțită de:

- febră

- umflătură

- puroi

Te mănâncă urechea, când să ceri ajutor medical

Solicitați asistență medicală imediată dacă:

- vă confruntați cu sângerări severe sau puroi

- vă pierdeți auzul

Consultați imediat medicul dumneavoastră dacă simptomele mâncărimii urechii nu se îmbunătățesc cu timpul sau îngrijirea la domiciliu.

Vezi și: Venele roșii din ochi, cauze și tratament. Ce înseamnă când acestea apar și cum este afectată vederea

Te mănâncă urechea, cum să o tratezi

Mâncărimile urechilor sunt de obicei din cauza unei afecțiuni legate de sănătatea pielii. Tratamentele pot include:

- lubrifierea cerumenului de urechi

- eliminarea excesului de apă din urechi

- eliminarea particulelor străine și resturi din urechi

Furnizorul dumneavoastră de servicii medicale vă poate recomanda sau prescrie următoarele:

- unguent antibiotic

- ulei pentru copii pentru a înmuia pielea

- unguent topic steroid care ameliorează inflamația

- o soluție diluată de alcool de frecare, acid acetic sau peroxid de hidrogen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel