De ce spitalele private sunt mai performante decât cele de stat. Dr. Adina Geană: Asta înseamnă că pacientul revine și întotdeauna va atrage și alți pacienți

EXCLUSIV
Foto: Freepik
Foto: Freepik

De ce spitalele private sunt mai bine dotate decât spitalele publice. Dr. Adina Geană, despre siguranța pacienților.

Pentru pacient, calitatea serviciilor de săntate este evaluată prin experiența personală, însă măsurarea calității reale este dificilă pentru toți.

Siguranța pacientului este esențială și reprezintă un nou stard în sistemul de sănătate, având atât impact fizic, cât și psihic. Sectorul privat oferă adesea dotări mai performante și condiții superioare, fiind conștient de importanța satisfacției pacientului a a atragerii altora.

"Pentru pacient nu este greu să aprecieze calitatea, dar pentru noi toți este dificil să măsurăm calitatea reală. Pacientul apreciază calitatea prin prisma propriei experiențe, în momentul în care vine în contact cu un furnizor de servicii, cu sistemul de sănătate, în funcție de ce nevoie are el la diverse niveluri ale sistemului de sănătate, dar nu putem într-adevăr vorbi despre calitatea serviciilor de sănătate fără să vorbim despre siguranța pacientului. 

Și chiar vreau să punctez ceva acum. Vreau să spun că această preocupare pentru ce înseamnă siguranța pacientului, care e relativ nouă în sistemul de sănătate din România și la fel, relativ nouă în general în sistemele de sănătate, pentru că vine cu o altfel de abordare a ceea ce înseamnă procesul amplu de îngrijire și de acordare a asistenței medicale, este pentru noi un nou start. E ca o resetare. O resetare pe care ar trebui să nu pierdem ca start, să o avem în vedere, pentru că realmente ne oferă posibilitatea de a repune, de a reașeza niște lucruri într-un anume fel.

Vezi și: Unde ai vrea să-ți îngrijești sănătatea? Răspunsul TRIST pe care l-ar da românii. Dr. Adina Geană: ASTA ar spune!

Acum, din perspectiva siguranței, pentru că, așa cum spuneam, calitatea o percepe, de aceea are foarte, foarte multă încărcătură subiectivă, dar din perspectiva siguranței vorbim aici despre siguranța fizică în timpul acordării asistenței medicale, dar vorbim și despre confortul lui psihic, siguranța psihică, mentală a pacientului în procesul de îngrijire. 

Și aici trebuie să recunoaștem că sectorul privat inspiră mult mai multă încredere pacienților din perspectiva aceasta a siguranței fizice și mentale, pentru că, știm cu toții, siguranța se așează pe o serie întreagă de paliere, de direcții, dacă vreți, nu doar din perspectiva actului medical în sine, dar din perspectiva tuturor condițiilor necesare ca acest act medical să se desfășoare în condiții de siguranță. 

Și aici vorbim de o multitudine de aspecte, de la infrastructură - care în mediul privat este absolut diferită de cea din mediu public și are cu totul alte cote de siguranță din perspectiva utilizării respectivei infrastructuri", a declarat dr. Adina Geană, director calitate Spitalul SANADOR, pentru DC Medical.

De ce la privat sunt dotări mai performante decât la stat

"Pe urmă avem palierul dotărilor, întotdeauna o să găsim la privat dotări care sunt mai performante, de generație mai recentă, decât cele din sectorul public. De ce? 

Pentru că privatul, dincolo de această preocupare pe care o are, înțelege, într-o formulă mult mai accentuată, mai concretizată, faptul că o experiență pozitivă a unui pacient înseamnă pacientul înapoi, în sensul că vine, revine și că acest pacient întotdeauna va atrage, va aduce și alți pacienți.

Ori acest lucru evident că este foarte important.

Este foarte important și în sistemul public, dar este foarte bine conștientizat, concretizat în sistemul privat. 

Din perspectiva condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească un spital în mileniul trei, evident că spitalul SANADOR este unul de top pe linia a tot ce înseamnă condiții care privesc și ne asigură cumva că acel pacient va fi îngrijit și i se va acorda asistență medicală în condiții de siguranță", a mai spus Adina Geană.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel