De ce simți mâncărime în zona sânilor. Motivele surprinzătoare din spatele acestei senzații. Când poate indica un cancer de sân

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce simti mancarime in zona sanilor - FOTO: Freepik@8photo
de ce simti mancarime in zona sanilor - FOTO: Freepik@8photo

De ce simți mâncărime în zona sânilor. Motivele surprinzătoare la care nici nu te-ai fi gândit. Mâncărimea sânilor, asociată și cu alte simptome poate fi, însă, semnul cancerului mamar.

De ce simți mâncărime în zona sânilor. Care sunt motivele suprinzătoare din cauza acestei senzații. Dacă simți nevoia de a te scarpina la sân, cel mai probabil există o serie de motive inofensive, dar și unele surprinzătoare. Cu toate acestea, este important să știi când ar trebui să consulți un medic în legătură cu această problemă.

De ce simți mâncărime în zona sânilor

Există numeroase motive diferite pentru care acest lucru se poate întâmpla - și de cele mai multe ori nu trebuie să-ți faci griji. Dr. Kathryn Basford a explicat de ce ne mănâncă sânii.

”Cel mai frecvent, mâncărimea la nivelul sfârcurilor este cauzată de pielea care mănâncă, inclusiv sensibilitate la anumite produse, vreme rece sau poate o afecțiune precum eczema sau dermatita. Uneori, schimbările hormonale pot sta la baza senzației de mâncărime la nivelul sfârcurilor, precum în cazul sarcinii sau menopauzei, sau poate fi un efect secundar al mastitei, o infecție a țesutului la femeile care alăptează”, a spus dr. Kathryn Basford, potrivit Mirror.

Vezi și: Aurora boreală, vizibilă în România. Cum ne afectează asta sănătatea. Semnele la care să fii atent

Motivele suprinzătoare din spatele acestei senzații

Potrivit lui Paul Harris, Amir Sadri și Aadil Khan, chirurgi plasticieni, există și alte motive inofensive, dar surprinzătoare, pentru care sânii tăi te mănâcă. De exemplu, s-ar putea să fie nevoie să îți speli sutienul sau să nu se potrivească corect. Potrivit experților, bacteriile, precum și celulele moarte ale pielii, uleiurile și transpirația capturate în țesătura materialului pot irita pielea.

Un alt motiv este întinderea pielii, care se poate întâmpla în timpul pubertății, dacă ai luat recent în greutate sau dacă ești gravidă. Este natural ca atunci când pielea se întinde să provoace senzația de mâncărime și inflamație a pielii, au declarat ei pentru The Sun.

Deși cele mai multe dintre aceste motive sunt inofensive, este important să știi când trebuie să consulți un medic, deoarece mâncărimea la nivelul sânilor poate fi și un simptom al cancerului de sân.

Vezi și: O umflătură în zona abdomenului, trei diagnostice de cancer. Drama bărbatului care a murit în mai puțin de două luni

Mâncărimea sânilor, asociată în cazuri rare cu cancerul

”În cazurile mai grave, un sfârc care mănâncă poate ridica îngrijorări legate de cancerul de sân. Dacă mâncărimea este inexplicabilă și persistentă, și însoțită de simptome precum sfârcurile înfundate sau plate, scurgeri, o umflătură sau înțărire a țesutului sânului sau durere în zona sfârcului, este recomandat să cauți sfat medical suplimentar”, a spus dr. Kathryn.

Alte simptome includ modificarea formei unui singur sân sau a ambilor sâni, scurgeri, umflături în axilele tale sau modificări în aspectul sau senzația pielii. Ar trebui să fii atent și la ”orice tip de erupții cutanate, precum crăpare, descuamare sau piele mărită sau orice roșeață în jurul sfârcului.

Vezi și: Pavilionul B al Spitalului Colentina, închis. Liviu Oltean: Nu îmi permit să pun în pericol viața nimănui. Nu îmi asum lucrul acesta! Este vorba de viața pacienților!

Cel mai important lucru este să consulți medicul de familie dacă observi orice schimbare la nivelul sânilor care este nouă sau neobișnuită pentru tine. 

În unele cazuri, mâncărimea la nivelul sânilor poate fi un simptom al unor probleme mai grave, cum ar fi infecții sau cancer de sân. Dacă mâncărimea este persistentă, severă, însoțită de alte simptome cum ar fi modificări ale formei sau texturii sânilor, scurgeri, umflături sau durere, este important să consulți un medic pentru evaluare și diagnostic. Este întotdeauna mai bine să fii precaut și să discuți cu un profesionist medical dacă ai nelămuriri sau îngrijorări cu privire la mâncărimea sânilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel