De ce se zbate ochiul: cauze și soluții. Greșeala zilnică ce provoacă spasmele oculare

De ce se zbate ochiul - Foto: Freepik @EyeEm
De ce se zbate ochiul - Foto: Freepik @EyeEm

Care sunt cauzele care provoacă spasmele oculare. De ce se zbate ochiul și ce trebuie să faci.

Fenomenul bine cunoscut de ochi care se zbate este o experiență comună pentru mulți oameni.

Deși în majoritatea cazurilor această problemă este inofensivă, poate deveni enervantă și uneori poate sugera probleme de sănătate mai grave.

Cauza exactă a spasmelor oculare nu este cunoscută, dar afecțiunea poate proveni din nervii motori ai creierului, potrivit Hopkins Medicine.

Ticurile oculare sunt temporare și, în majoritatea cazurilor, dispar de la sine.

Vezi și: Vitamina B1 poate contribui la scăderea riscului de constipație. Medicii, sfătuiți să ia în calcul promovarea unei diete bine echilibrate

De ce se zbate ochiul: care sunt cauzele

Ochii uscați, stresul, oboseala, oboseala ochilor și anumite medicamente pot contribui la un episod.

Stresul este una dintre principalele cauze ale zbaterii ochiului. În momentele de tensiune și anxietate, corpul reacționează prin diverse simptome fizice, iar zbătutul ochiului poate fi unul dintre ele.

Lipsa somnului și oboseala generală pot duce la apariția spasmelor oculare. Mușchii din jurul ochilor sunt suprasolicitați atunci când suntem obosiți, ceea ce poate provoca contracții involuntare.

Cofeina și alcoolul pot stimula sistemul nervos central, ceea ce poate duce la apariția spasmelor oculare. Consumul excesiv al acestor substanțe crește riscul de a experimenta zbateri ale ochiului.

Persoanele care petrec mult timp în fața ecranelor sau în medii uscate pot suferi de uscăciune oculară, care poate declanșa zbateri ale ochiului. Lacrimile artificiale sau pauzele regulate pot ajuta la ameliorarea acestui simptom.

De asemenea, deficiențele de vitamine și minerale, în special lipsa de magneziu, pot provoca spasme musculare, inclusiv ale ochilor. O dietă echilibrată poate preveni astfel de probleme.

Vezi și: Alimentul care provoacă balonare și distruge flora intestinală. Cristian Mărgărit: E pe primul loc! Apare disbioza... o răutate

Ochi care se zbate: cum îl oprești, ce tratament există

Majoritatea ticurilor minore dispar de la sine. Pentru a opri imediat spasmele oculare, ar putea fi util să vă odihniți suficient, să aplicați o compresă caldă și să reduceți consumul de alcool, tutun și cofeină. Dacă ochii uscați sau iritați sunt cauza, opțiunile de tratament pentru spasmele oculare ar putea include lacrimi artificiale fără prescripție medicală, potrivit WebMD.

Potrivit Johns Hopkins Medicine, dacă spasmele oculare durează săptămâni sau duc la dificultăți în deschiderea ochiului sau dificultăți de vedere, contactați medicul oftalmolog pentru a stabili pașii următori. Medicul vă poate recomanda medicamente sau un plan de tratament pentru injecții cu toxină botulinică. Toxina botulinică este injectată sub pielea din jurul ochilor. Toxina relaxează și slăbește mușchii chiar sub piele, iar fiecare set de injecții previne spasmele timp de aproximativ trei luni. Efectele secundare ale acestor injecții pot include vânătăi minore la locurile de injectare, căderea temporară a pleoapelor sau vedere dublă temporară.

Rareori, în cazuri severe, poate fi recomandată intervenția chirurgicală dacă simptomele nu sunt controlate în mod adecvat prin injecțiile cu toxină botulinică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel