Există o mulțime de motive pentru care partenerii de cuplu se ceartă atunci când vine vorba de bani. Unele dintre aceste motive includ diferențe în priorități și obiectivele financiare, diferențe între stilurile de chelturile a banilor, probleme legate de venituri, lipsa comunicării și transparenței.
Partenerii pot avea priorități și obiective financiare diferite. În timp ce unul dintre parteneri vrea să economisească pentru o vacanță, celălalt preferă să investească într-o casă.
În plus, dacă unul dintre parteneri câștigă mai mult decât celălalt sau dacă unul dintre ei este responsabil pentru majoritatea cheltuielilor familiei, pot apărea tensiuni legate de contribuțiile financiare și de echilibru în ceea ce privește responsabilitățile financiare.
Evident că lipsa unei comunicări deschise și transparente în ceea ce privește finanțele poate duce la neînțelegeri și conflicte.
Este important ca partenerii să fie deschiși unul față de altul în ceea ce privește situația financiară.
Ei bine, psihoterapeutul Gáspár György a vorbit despre unul dintre cele mai puternice motive pentru care partenerii de cuplu ajung să se certe din cauza banilor.
"De regulă, banii sunt asociați cu munca, pentru că unul dintre parteneri își duce mai multă energie spre muncă și atunci de aici apar tot felul de conversații dificile.
Pentru că unul dintre parteneri este mai cumpătat din punct de vedere financiar, celălalt partener s-ar putea să fie mai generos, ceva mai darnic cu plăcerile vieții și aici fiecare vine de acasă cu o poveste personală despre bani.
Fiecare dintre noi avem o istorie financiară care s-ar putea să fie foarte diferită de a partenerului.
Unii am crescut în familii în care banii trebuiau calculați până la ultimul leu, alții am crescut în familii în care banii nu ne-au lipsit, dar au lipsit părinții.
Acești parteneri se întâlnesc și la vârstă adultă ei spun că se ceartă pe subiectul banilor, dar, de fapt, se ceartă pe realitatea pe care fiecare o are din copilărie.
Așa că secretul ar fi să găsim timp pentru a ne așeza și să spunem fiecare ce percepție despre bani avem, ce am învățat despre bani, ce vrem să facem de aici în colo.
Comunicarea este foarte importantă", a declarat psihoterapeutul Gáspár György.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.