De ce salata de roșii și castraveți nu e sănătoasă. Ce pățești când combini cele două legume

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
de ce salata de rosii si castraveti nu e sanatoasa - FOTO: Freepik@timolina
de ce salata de rosii si castraveti nu e sanatoasa - FOTO: Freepik@timolina

De ce salata de roșii și castraveți nu e sănătoasă. Ce se întâmplă când combini cele două legume.

De ce salata de roșii și castraveți nu e sănătoasă. De mult timp se recomandă să se mănânce castraveți împreună cu alte legume cu prudență, deoarece enzimele castraveților vor degrada vitamina C din celelalte legume. Dar este oare adevărat acest lucru?

Roșiile și castraveții sunt delicioși. Sunt șanse ca toți să fi mâncat această combinație la un moment dat în viața noastră, fie ca parte a unei salate, fie ca o simplă gustare.

Cu toate acestea, acest duo încântător s-ar putea să nu fie atât de sănătos pe cât ați putea crede. Dacă citești aceste rânduri, probabil că te întrebi dacă ar trebui să mănânci de fapt roșii și castraveți împreună.

Castraveții conțin enzima catalază, care poate degrada vitamina C.

”Castraveții sunt încărcați cu minerale care ajută la menținerea hidratării, dar au și o caracteristică care interferează cu absorbția vitaminei C”, spune Tanya S. Kapoor, nutriționist și dietetician, Wellness by Tanya, potrivit National Nutrition Council.

Vezi și: Cum știi dacă ai o viață stresantă. Câți români cred că sunt stresați și câți cred că au nevoie de mai mult timp: Suntem inundați de hormoni de stres

Ce se întâmplă când combini cele două verdețuri

”Prin urmare, de cele mai multe ori, combinația de castraveți și roșii este sfătuită să fie evitată. În plus, ambele au un mod de digestie complet diferit, așa că această combinație trebuie evitată, deoarece poate duce la tulburări de stomac”, a mai subliniat nutriționistul. 

Castraveții și roșiile necesită fiecare diferite perioade de timp pentru a fi digerate pe parcursul procesului de fermentare. Spre deosebire de roșii și de semințele lor, care au nevoie de mai mult timp pentru a fermenta, castravetele este ușor de digerat și se digeră mai repede.

Cu toate acestea, în mod normal, enzima interacționează cu vitamina C din pulpa castravetelui atunci când acesta este tăiat sau feliat, ceea ce declanșează acest proces. Conținutul de vitamina C din castraveți nu este afectat considerabil atunci când aceștia sunt luați întregi, deoarece este mai puțin probabil ca enzima să interacționeze cu vitamina C în același mod.

Acest lucru se întâmplă pentru că stomacul tău nu are timp să digere corect alimentele mai dificile înainte ca acestea să ajungă în intestinul subțire, iar acest lucru poate duce la fermentație în intestin și... gaze. Cu toate acestea, castraveții și roșiile nu sunt atât de diferite în ceea ce privește compoziția lor - da, roșiile au mai multe fibre și sunt digerate mai lent, dar și castraveții au ceva fibre.

Vezi și: Puterea personală, darul tău unic. Ce este și cum o poți cunoaște. Iată 6 metode eficiente să-ți dezvolți încrederea în tine: Învață să spui "nu"

Ce se întâmplă, însă, dacă mâncați castraveți și alte legume în același timp

Atunci când sunt consumate simultan, este puțin probabil ca enzimele din castraveți să degradeze în mod apreciabil vitamina C din alte legume. Mai multe enzime, atât cele produse de organism, cât și cele care se găsesc în masa însăși, lucrează împreună în timpul mestecării și al digestiei alimentelor.

Pentru a descompune semnificativ vitamina C, aceste enzime adesea nu sunt prezente în cantități suficiente sau nu sunt active la nivelurile de pH întâlnite în gură și în stomac.

Așadar, nu ezitați să vă mâncați legumele preferate împreună cu castraveții!

Enzimele din castraveți nu ar trebui să aibă un impact substanțial asupra nivelului de vitamina C din legumele dumneavoastră. Această concepție greșită nu ar trebui să vă împiedice să includeți o varietate de legume în mesele dumneavoastră.

Vezi și: Pesticidele, boală vândută la pungă. Ce se întâmplă când intră pesticidele în corp. Radu Țincu: Cele două probleme majore. Au crescut cancerele pe aceste organe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel