De ce să stropești câinele cu apă, lămâie și oțet. Trucul din bătrâni care face minuni

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru mulți dintre noi, vara este anotimpul preferat. La fel și pentru căini, care au parte de mai multe plimbări prin parc și scăldat în piscină. Însă, odată cu temperaturile ridicare, un inamic ne dă mari bătăi de cap.

Din păcate, puricii dau mâncărimi și mari bătăi de cap atât animalelor de companie, cât și nouă. Ce este de făcut?

Prepară un amestec din bătrâni care face minuni împotriva puricilor. Ai nevoie de apă, zeamă de lămâie și oțet. Amestecă cele trei ingrediente și stropește-ți câinele cu această soluție. Vei observa că puricii au dispărut!

Ce alte remedii naturale mai există 

 

La farmaciile veterinare există diferite soluții și tratamente anti-purici. De asemenea, îi poți achiziționa o zgardă anti-purici. Pe de altă parte, în ceea ce privește produsele naturale și de casă pentru eliminarea puricilor, de mare folos este uleiul de eucalipt. Puricii nu suportă acest miros. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să-l amesteci cu apă și să speli câinele cu acest preparat, potrivit Pet and Health.

Uleiul de lavandă are același efect, care, amestecat cu apă, elimină și previne apariția puricilor.

5 semne că un câine are purici

 

Unele dintre cele mai frecvente simptome sau semne pe care proprietarul le poate observa la animalul său de companie sunt următoarele:

1. Animalul se scarpină energic și mai frecvent decât de obicei.

2. Câinele își mușcă în mod constant pielea: acesta este un alt semn tipic. În afară de scărpinarea intensă, câinele poate să-și muște pielea pentru a încerca să calmeze mâncărimea produsă de purici.

3. Observi puricii între părul câinelui: acest lucru este dificil, deoarece puricii sunt foarte mici și de culoare maro, dar mult mai ușor de recunoscut dacă blana câinelui ese deschisă la culoare.

4. Observi pișcături pe pielea câinelui. 

5. Răni sau roșeață pe piele: ca o consecință a prezenței puricilor, pe lângă mușcături, pot apărea pete roșiatice sau răni pe piele, mai ales că animalul se scarpină în mod constant.

5 alimente pe care câinii nu ar trebui să le mănânce niciodată

 

Există multe alimente pe care câinii nu le pot digera bine. Spre exemplu, ciocolata. Nu este bună pentru câini. La fel și produsele care conțin teobromină, xantină sau îndulcitori artificiali. Aceste produse, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, pot provoca diaree, vărsături, neliniște și sete excesivă, potrivit American Veterinary Medical Association

Pe de altă parte, există fructe precum cireșele care nu ar trebui ingerate de câini, deoarece sâmburii acestor fructe conțin cianură, un element care poate provoca pupile dilatate și gingii roșii la câini, potrivit American Kennel Club.

Pe de altă parte, nici avocado nu este indicat, deoarece conține persină, o toxină care cauzează adesea vărsături și diaree la câini. 

În ceea ce privește legumele, deși pot părea benefice atât pentru câini, cât și pentru oameni, există unele care nu sunt recomandate câinilor, cum ar fi sparanghelul. Deși nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor, nu are sens ca patrupedul să fie învățat cu sparanghel. Nu este apetisant pentru el, iar când este suficient de moale pentru a fi mâncat, nu mai are nutrienți.

În cele din urmă, ciupercile sunt produse care nu sunt bine tolerate de câini și nu ar trebui consumate. Această recomandare se adresează câinilor care se plimbă prin locuri unde pot exista ciuperci sălbatice. Deși unele dintre ele sunt comestibile, altele nu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel