Cele mai mult flori din ghiveci au nevoie să fie udate cu o anumită frecvență, iar uneori nu avem tipul necesar, ori suntem plecați de acasă pentru mai multe zile. Iată cum putem face un mic „aparat” care să le ude permanent, dintr-o sticlă de apă sau un flacon de plastic. Sticla se umple cu apă și se introduce cu gura în jos în pământ. Pe măsură ce solul va absorbi apa, planta va fi udată permanent.
1. Pudră de scorțișoară pe răsaduri pentru prevenirea bolilor.
Scorțișoara are unele calități anti-fungice și miroase excelent ca bonus. Folosiți-o pentru a preveni și a opri bolile răsadurilor. De asemenea, are unele calități anti-fungice și miroase excelent ca bonus. Răsadurile sunt adesea afectate de diferite boli. Este ciuperca albă, care se formează pe tulpinile răsadului chiar acolo unde întâlnesc amestecul de pornire. Se întâmplă pentru că condițiile sunt corecte. Nu se recomandă folosirea unor cupole transparente, deoarece creează un mediu perfect pentru boli date de umezeală. Majoritatea ciupercilor și a celor asociați au nevoie de umezeală pentru a se răspândi. Cu toate acestea, chiar și fără cupolă ... unele celule de răsad se îmbolnăvesc. Observați tulpinile subțiri moarte de la baza răsadurilor mele de flori.
Presărați scorțișoară pe răsaduri, ăn două reprize. Uneori e nevoie și de o a treia repriză, deoarece unele dintre celulele încă mai pot face ciuperci.
2. Folosiți zațul de cafea pentru a elimina dăunătorii.
Utilizați zațul de cafea folosit pentru a ține departe dăunătorii precum furnicile, melcii și melcii. Zațul de cafea conține 2% azot, dar plantele nu o pot folosi până când nu se descompun. Pe măsură ce aceste motive se descompun, nivelul scăzut de azot din ele acționează ca un îngrășământ cu acțiune îndelungată.
Zațul de cafea oferă, de asemenea, o doză ușoară și sănătoasă de alți nutrienți de bază, cum ar fi fosforul și potasiul. De asemenea, conțin cantități mici de calciu, mangan, zinc și fier. Puteți presăra zațul de cafea direct pe sol.
3. Folosiți o coală de citrice pentru a pune semințe la germinat
Doar faceți o gaură în fundul cojii pentru drenaj, umpleți-o cu sol din ghiveci, semănați semințele și puneți puțină apă. Când răsadul este gata pentru transplant, plantați-l direct în grădină cu tot cu coajă, sau într-un ghiveci. Coaja se va descompune și va hrăni planta tânără pe măsură ce crește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.