De ce să pui fructele proaspete în borcan. Trucul care are beneficii surprinzătoare

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce sa pui fructele proaspete in borcan - FOTO: Freepik@stockking
de ce sa pui fructele proaspete in borcan - FOTO: Freepik@stockking

De ce să pui fructele proaspete în borcan. Ce efect are această metodă de depozitare.

De ce să pui fructele proaspete în borcan. Această metodă este deosebit de utilă pentru fructele moi, cum ar fi fructele de pădure, și îți va menține fructele mai proaspete pentru mult mai mult timp decât dacă le-ai pune doar în frigider în ambalajul de plastic în care le-ai cumpărat.

Metoda de stocare în borcane

Urmează acești pași pentru a stoca fructele proaspete în borcane în frigider.

- Imediat ce ajungi acasă de la magazin, scoate fructele din containerele de plastic în care le-ai cumpărat.

- Umple chiuveta cu apă curată. Alternativ, poți folosi o bol mare și să o umpli cu apă rece curată.

- Adaugă câteva linguri de oțet distilat în apă. Acest lucru va elimina orice bacterii de pe fructe care ar putea să le facă să se deterioreze prea repede.

- Înmoaie fructele în apa cu oțet pentru o scurtă perioadă de timp.

- Toarnă fructele într-un strecurător și clătește-le bine cu apă rece.

- Așează fructele pe un prosop de hârtie pentru a se usca.

- Odată ce fructele sunt complet uscate, pune-le în borcane curate și sterilizate.

- Pune capacul pe borcane și asigură-te că sunt închise etanș.

- Așază borcanele în frigider.

Deși această metodă este perfectă pentru fructele moi, cum ar fi căpșunile, zmeura, murele și afinele, poți folosi această metodă și pentru a stoca alte tipuri de fructe. S-ar putea să ai nevoie de puțină pregătire suplimentară. Pregătirea diferitelor fructe pentru a le stoca în borcane, potrivit Home Stead Crowd.

Vezi și: Importanța hemoglobinei în sânge. Ce se întâmplă dacă nu ai suficiente globule roșii. Testul de sânge pentru hemoglobină

Cum pregătești fructele pentru a le depozita în borcane

Iată cum poți pregăti diferite fructe pentru a le stoca în borcane. Pentru toate acestea, asigură-te că urmezi metoda de înmuiere în apă cu oțet descrisă mai sus.

- Strugurii pot fi păstrați întregi, dar trebuie să-i desprinzi de ciorchini mai întâi.

- Roșiile cherry sunt potrivite și pentru a fi stocate astfel.

- Poți păstra pepenele proaspăt tăindu-l în cuburi sau folosind un instrument special pentru scoaterea biluțelor de pepene. Alte tipuri de pepeni, cum ar fi pepenii galbeni, funcționează la fel de bine.

- Fructele kiwi pot fi curățate și feliate înainte de a fi înmuiate, uscate și puse în borcane.

- Dacă ai cumpărat ananas proaspăt, doar curăță-l, taie-l în cuburi, înmoaie-l, usucă-l și păstrează-l în borcane.

- Chiar și castraveții și ardeii, pot fi stocați în acest fel. Feliază-i, înmoaie-i în apa cu oțet, usucă-i și pune-i în borcan.

Vezi și: Ce se întâmplă când mănânci ceapă roșie crudă. Efectele uimitoare pe care le are

Sfaturi utile pentru menținerea fructelor proaspete pentru mai mult timp

Iată și câteva sfaturi utile pentru a-ți păstra produsele proaspete pentru mai mult timp.

- Asigură-te că îndepărtezi și arunci fructele deteriorate care au trecut de perioada de prospețime.

- Adaugă o bucată de hârtie absorbantă la partea de jos a borcanului pentru a absorbi orice condensație sau umezeală care ar putea să fie prezentă.

Vezi și: De ce dulciurile au un gust atât de bun. Provoacă dependență și au impact asupra creierului

De ce păstrarea fructelor în borcane le menține mai proaspete pentru mai mult timp

Dacă pregătești și păstrezi fructele și legumele în borcane etanșe, poți să te aștepți să le păstrezi proaspete timp de aproximativ 1-2 săptămâni. Dar te-ai putea întreba de ce este posibil acest lucru.

Răspunsul este destul de simplu. Borcanele cu capacele puse corect, sunt în general etanșe. Expunerea la aer obișnuit continuă procesul de maturare pentru multe tipuri diferite de fructe și legume, și de aceea fructele lăsate pe blatul de bucătărie se vor deteriora mult mai repede decât cele păstrate în frigider.

De asemenea, vei constata că frigiderul tău este un mediu destul de umed. Prin urmare, ai o combinație de aer și umezeală care poate deteriora mai rapid produsele proaspete. Singurul lucru care menține fructele și legumele tale mai proaspete este aerul rece.

Cu toate acestea, atunci când pui fructele și legumele pregătite în borcane etanșe, nu numai că elimini orice umiditate externă, dar și ții aerul departe de produsele tale. Acesta este motivul exact pentru care această metodă de conservare funcționează atât de bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel