O porție bună de căpșuni ne poate face poftă oricând. Toată lumea știe că fructele trebuie spălate înainte de a fi consumate. Iată, însă, o metodă de a le spăla diferită: în apă sărată. Motivul este mai puțin apetisant decât v-ați aștepta.
Cu toții găsim uneori o insectă în castronul cu fructe, dar uneori, și interiorul fructelor poate conține insecte. Acesta este un motiv pentru care căpșunile ar trebui scufundate în apă cu puțină sare: viermii mici se vor târî afară din fructe.
Pentru a elimina viermii din fructe, umpleți un castron cu apă și adăugați sare. Când sarea s-a dizolvat, înmuiați căpșunile în apă. Apoi, lăsați fructele să se înmoaie timp de câteva minute până la jumătate de oră. Viermii și alte insecte mici se târăsc din căpșuni în baia de sare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.