Nu trebuie să arunci carnea tare, pentru că există o soluție simplă și la îndemână pentru a-i reda frăgezimea. Acoper-o cu bicarbonat de sodiu și las-o la frigider timp de 3-5 ore.
Spală bine carnea de bicarbonat înainte să o gătești. Carnea va fi extre de moale, încât ți se va topi în gură!
Înmuierea scurtă a cărnii în bicarbonat de sodiu crește pH-ul de pe suprafața cărnii, ceea ce face mai dificilă legarea excesivă a proteinelor, menținând carnea fragedă atunci când este gătită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.