După ce bați ouăle spumă, adaugă un praf de bicarbonat de sodiu. Apoi pune omleta în tigaie. Va ieși mult mai pufoasă. Însă, ai grijă să nu exagerezi cu cantitatea de bicarbonat pusă. Un praf de bicarbonat (cam cât iei cu degetele) este suficient. În caz contrar, omleta va fi cam sărată.
De asemenea, câteva lingurițe de apă atunci când baţi ouăle sau lapte adăugate vor frăgezi omleta și o vor face super pufoasă!
Omleta iese mai pufoasă dacă bați albușurile separat de gălbenușuri. În tigaie pune prima dată gălbenușurile bătute, apoi deasupra albușurile bine bătute.
Alte reguli de respectat
În timp ce prepari omleta, reține că acesta continuă să se gătească chiar și după ce tigaia a fost luată de pe foc. Deci, când ai obținut textura dorită, pune-le urgent în farfurie.
Gătește ouăle la foc mic, pentru a obține o textură potrivită. Gătirea lor la căldură mare le poate face uscate și arse.
Când pui ouăle în tigaie, folosește o spatulă pentru a le învârti în tigaie.
Ca omleta să nu se prindă de tigaie, înainte de a pune ouăle bătute, adaugă puțină făină în uleiul încins.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.