Cenușa are o cantitate mare de potasiu, fosfor, fier, zinc, mangan sau calciu, substanțe de care plantele au mare nevoie. Cenușa poate fi folosită ca îngrășământ 100% natural, însă doar cea obținută din arderea lemnului netratat. Ar fi indicat să folosești cenușa de la lemnul de fag, stejar sau arțar.
Ca să o utilizezi ca îngrăsământ, cenușa o amesteci cu apă - de ploaie, fără clor, care a stat câteva zile până ce toate impuritățile s-au depus pe fundul vasului. Cenușa va echilibra lipsa de potasiu și calciu. Amestecul îl puteți pune la baza plantelor și în jurul tulpinii, nu pe frunze deoarece le arde. Pentru mușcare, puteți presăra cenușa direct pe sol sau pe pământ din ghiveci - o lingură, două pentru fiecare ghiveci, o dată la 6 luni, potrivit cumsa.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.