De ce să mănânci castraveți în fiecare zi. Cinci lucruri interesante pe care nu le-ai știut

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce să mănânci castraveți în fiecare zi - Foto: Freepick
De ce să mănânci castraveți în fiecare zi - Foto: Freepick

De ce să mănânci castraveți în fiecare zi. Iată ce beneficii rapide și uimitoare îți aduc.

Castravetele este o legumă care trebuie să fie prezentă în alimentația fiecăruia dintre noi. Pe lângă faptul că are cantitate mare de vitamine și minerale, îmbunătățește gustul salatelor.

Castraveții au o serie de beneficii pentru sănătate.

În acest articol îți prezentăm lucruri interesante despre beneficiile castraveților, confirmate de cercetările științifice.

Castraveții susțin sănătatea oaselor. Potrivit cercetărilor, castraveții sunt bogați în vitamina K, care este responsabilă pentru sănătatea oaselor. Un castravete conține aproximativ 50 mcg de vitamina K, ceea ce reprezintă mai mult de 40% din valoarea zilnică a acestui nutrient pe zi.

Carnea cultivată în laborator, aprobată. Este durabilă și sigură din celule animale în loc de animale sacrificate

Castraveții oferă prospețime respirației. Această legumă elimină respirația urât mirositoare, datorită conținutului mare de apă, fibre și fotochimice. Gura uscată este una dintre cele mai frecvente cauze ale respirației urât mirositoare, deoarece saliva ajută la spălarea bacteriilor din gură. Fiind castraveții conțin 95% apă, consumul lor crește cantitatea de salivă produsă și previne deshidratarea.

Castraveții scad tensiunea arterială. Un studiu realizat în 2017 a arătat că, datorită consumului regulat de suc de castraveți, tensiunea arterială a scăzut la subiecții. Pentru beneficii maxime, adaugă castraveți în smoothie.

Laptele de capră: 8 beneficii pe care nu le-ai știut. Scade tensiunea și colesterolul, te ajută să slăbești și luptă cu depresia

Castraveții reduc riscul de a dezvolta diabet. Potrivit Harvard Health, pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet, trebuie să-ți revizuiești dieta. Este important să eviți carbohidrații cu un grad ridicat de procesare,  băuturile dulci și să limitezi consumul de carne roșie.

În plus, este foarte important să începi să mănânci mai multe alimente cu un indice glicemic (IG) scăzut. Cu cât indicele glicemic al unui produs este mai mare, cu atât nivelul zahărului din sânge va crește după consumul acestuia.

Castraveții au un indice glicemic de 15. Potrivit Nutrition Journal, consumul de alimente cu IG scăzut poate ajuta la reducerea rezistenței la insulină, care, la rândul său, ajută la reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

Patru alimente sănătoase și neobișnuite îți vor diversifica dieta

Castraveții mențin nivelul optim de hidratare a corpului. Dacă nu poți să bei  2 litri de apă în fiecare zi ar trebui să includă, adaugă castraveți în dieta zilnică. Castraveții te pot ajuta să crești aportul zilnic de lichide și să-ți menții corpul hidratat.

Castraveții ajută la rezolvarea problemelor cu tractul gastrointestinal. Leguma trebuie inclusă în meniul persoanelor care suferă de constipație. Acest lucru se datorează faptului că această legumă conține o cantitate mare de fibre și apă, ceea ce are un efect benefic asupra activității tractului gastrointestinal. Un studiu publicat în revista Fitoterapia a Universității Jadavpur spune că semințele de castraveți ajută la prevenirea constipației.

Castraveții ajută la reducerea balonării abdominale. Cea mai frecventă cauză a balonării și a retenției de apă în organism este lipsa de potasiu. Un castravete, care conține 442 de miligrame de potasiu, poate oferi organismului aproape 10% din valoarea zilnică a acestui important mineral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel