Când vorbim argint, ne gândim la bijuterii și bogăție, că doar capetele încoronate luau masa în farfurii de argint. Dar adevărul este că există ale motiv în spatele acestei preferințe.
Potrivit experților, era vorba despre un stil de viață sănătos și nu doar un simbol al statutului. Iată care sunt beneficiile acestora pentru sănătate:
1) Proprietăți antibacteriene
Potrivit experților, argintăria are proprietăți antibacteriene care păstrează alimentele protejate de bacterii dăunătoare din aer. Deci, chiar dacă vă lăsați mâncare neatinsă o vreme în farfuria sau castronul de argint, să știți că nu se va întâmpla nimic cu ea.
2) Bun pentru imunitate
Pe lângă faptul că ne protejează împotriva bacteriilor, argintăria scade și riscul de slăbire a sistemului imunitar și vă protejează de boli.
3) Păstrează alimentele proaspete:
Cercetările sugerează că alimentele sau băuturile păstrate în recipiente din argint durează mai mult. Argintul ucide microbii, ceea ce menține alimentele proaspete mai mult timp.
4) Nu este toxic
În comparație cu alte materiale, argintăria nu are proprietăți toxice. Nu contaminează alimentele cu proprietățile ei chimice și le menține în siguranță ore în șir.
5) Ajută la digestie
Se știe că argintăria are un efect de răcire asupra corpului și, de asemenea, ajută digestia și ajută la îmbunătățirea metabolismului din organism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.