Consumul de nuci, chiar și de câteva ori pe săptămână, este legat de un risc mai mic de a muri din cauza bolilor de inimă, sugerează un nou studiu.
Studiul a inclus 39.000 de femei care au completat chestionare dietetice la începutul studiului și apoi, din nou după aproximativ 10 ani. În timpul perioadei de urmărire, care a durat în medie 19 ani, aproape 1.000 dintre femei au murit de boli cardiovasculare.
Pentru a afla efectele potențiale ale nucilor, cercetătorii au luat în calcul indicele de masă corporală, activitatea fizică, obiceiurile de fumat și alți factori care influențează riscul bolilor de inimă. Femeile care au consumat o porție de nuci (aproximativ un sfert de cană) de cel puțin două ori pe săptămână au avut un risc cu 27% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu femeile care nu au consumat nuci.
Potrivit cercetătorilor, nivelurile îmbunătățite de colesterol și zahăr din sânge observate în rândul consumatorilor de nuci ar putea reprezenta o parte din acest beneficiu. Constatările lor au apărut în Journal of Clinical Lipidology, arată Harvard Medical School.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.