De ce să aplici folie de aluminiu pe ferestre. Trei efecte majore

Monika Baciu |
Data publicării:
folia de aluminiu - FOTO: Freepik
folia de aluminiu - FOTO: Freepik

De ce să aplici folie de aluminiu pe ferestre. Are efecte semnificative care te vor surprinde.

Utilizarea foliei de aluminiu este populară în timpul verii. Deși nu este tocmai estetică, tendința este în creștere. Vremea caldă de vară poate fi devastatoare dacă nu ai o soluție la îndemână.

Pentru fiecare val de căldură, vei căuta orice soluție care să îți răcorească casa fără să te afecteze financiar. Oamenii se întorc către folia de aluminiu obișnuită pentru a rezolva aceste probleme.

Vezi și: Alimentul care sprijină îmbătrânirea sănătoasă. Are efect și asupra stării de spirit. Legătura dintre emoții și îmbătrânire

Folia de aluminiu blochează căldura

Folia de aluminiu poate fi o soluție excelentă pentru blocarea căldurii și a luminii care intră în casă prin ferestre. Pentru eficacitate maximă, asigură-te că partea lucioasă este orientată spre exterior și acoperă partea din spate cu un strat de izolație sau carton. Acest lucru va ajuta la reflectarea razelor soarelui departe de casa ta și la menținerea unei temperaturi mai scăzute în interior.

De mulți ani, oamenii au crezut întotdeauna că punerea foliei de aluminiu pe ferestre împiedică căldura să intre în casele lor. Din punct de vedere științific, există dovezi că într-adevăr folia de aluminiu poate împiedica pătrunderea unei părți din razele solare în casă, potrivit Aircomfortlab.

Vezi și: Cod roșu de caniculă. Combinațiile care te pot ucide. Ce să faci pentru a te răcori

Folia de aluminiu reduce orbirea temporară cauzată de razele solare

Atunci când razele soarelui pătrund prin ferestre, ele pot crea o neplăcere în casă. Luminile reflectate pot deranja vizionarea televizorului, utilizarea ecranelor de calculator și a oglinzilor. Plasarea foliei de aluminiu pe ferestre asigură că lumina solară nu poate pătrunde direct în casă.

Folia de aluminiu scade consumul la energia electrică

Sistemele de răcire sunt adesea solicitate excesiv în timpul verii, consumând o cantitate semnificativă de energie. Permițându-le să funcționeze continuu pe parcursul verii va lăsa cu siguranță portofelul gol.

Foliile reduc această povară asigurând că temperatura internă a casei rămâne relativ uniformă pe tot parcursul zilei, reducând consumul de energie al aerului condiționat. În final, vei plăti mai puțin la facturile de utilități, în timp ce te bucuri în continuare de temperaturi interne răcoroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel