De ce să presari scorțișoasă pe jos. Ce efect are, de fapt, condimentul. Întreținerea curățeniei în casă poate fi o provocare, iar eliminarea mirosurilor neplăcute este uneori mai dificilă decât pare la prima vedere. Cu toate acestea, există un truc simplu și eficient care poate face minuni pentru prospețimea casei tale: utilizarea scorțișoarei în timp ce aspiri.
Expertul în gospodărie renumit Heloise Bowles recomandă acest truc pentru a menține casa proaspăt mirositoare. Pur și simplu presară puțină scorțișoară pe podeaua unde urmează să folosești aspiratorul. Pe măsură ce scorțișoara este aspirată în aparat, aroma sa caldă și reconfortantă va umple camera, înlocuind mirosurile neplăcute.
Această metodă a fost întâmpinată cu entuziasm și confirmată ca fiind eficientă de numeroși utilizatori de pe platforme de socializare precum TikTok, unde se împărtășesc experiențe și sfaturi în gospodărie. Utilizatorii au remarcat cu bucurie succesul instant al acestui truc ieftin și simplu.
Vezi și: Durerile, asociate cu îmbătrânirea. Pot ascunde o afecțiune mortală. Detaliile care fac diferența
Cu toate acestea, este important să fii precaut în special dacă ai covoare de culoare deschisă. Scorțișoara întunecată poate avea potențialul de a păta, așa că este recomandat să faci un test într-o zonă mai puțin vizibilă înainte de a aplica trucul pe întreaga suprafață a covoarelor sau mochetelor. De asemenea, este recomandat să aspireți imediat după utilizarea scorțișoarei pentru a evita eventualele pete.
În concluzie, acest truc simplu și accesibil poate fi soluția perfectă pentru a revitaliza mirosul casei tale, oferindu-i un parfum plăcut și reconfortant, în timp ce luptă împotriva mirosurilor neplăcute, potrivit House Digest.
De ce să adaugi scorțișoară în apa cu care speli pe jos
Spălat pe jos - FOTO: Freepik@KrishnaTedjo
Adăugarea de scorțișoară în apa cu care speli pe jos poate fi probabil ultimul lucru la care te gândești atunci când încerci să îți cureți casa, dar se pare că poate avea mai multe beneficii pentru spațiul tău.
Experții explică de ce acest sfat de curățenie ar putea fi perfect pentru casa ta și cum să-l faci corect. Când vine vorba de parfumul casei noastre, suntem mult mai predispuși să apelăm la cele mai bune lumânări sau rețete pentru o oală cu mirodenii pentru toamnă și iarnă, dar experții în curățenie spun că adăugarea de scorțișoară în apa cu care speli pe jos ar putea ajuta la impregnarea casei tale cu un miros primitor, contribuind la stratificarea parfumului.
"Folosirea scorțișoarei poate lăsa o aromă plăcută într-o cameră. Trebuie să evitați folosirea unei cantități mari de scorțișoară pentru că poate lăsa un reziduu pe podea dacă nu este diluată corect. În loc să aplicați scorțișoară direct pe mop sau în apă, vă recomand să utilizați o soluție de curățare infuzată cu scorțișoară. Dacă nu puteți găsi un produs de genul acesta, există o rețetă simplă pe care o puteți încerca ca alternativă.
Veți avea nevoie de apă caldă, câteva picături de săpun lichid ușor și una sau două bețișoare de scorțișoară sau o linguriță de scorțișoară măcinată. Odată ce ați adunat ingredientele, le combinați într-o găleată, lăsând scorțișoara să stea câteva minute pentru a infuza apa cu aroma de scorțișoară", a explicat Petya Holevich, expert în curățenie a casei, potrivit Homes and Gardens.
Vezi și: Brânza cu mucegai: cât de sigură este, de fapt. Când nu trebuie să fie consumată
Scorțișoara, proprietăți antibacteriene
Apoi, ștergeți podeaua ca de obicei cu soluția infuzată cu scorțișoară.
"Căldura și mișcarea mopului vor elibera aroma de scorțișoară în aer, lăsând camera să miroasă frumos, în timp ce apa caldă și soluția de pardosele vor ajuta la curățarea eficientă a podelei. În plus, scorțișoara are mai multe proprietăți antibacteriene, ceea ce înseamnă că este mai mult decât o adăugare superficială la rutina dvs. de curățenie.
Scorțișoara are proprietăți antibacteriene naturale, astfel că atunci când este aplicată sau introdusă într-o soluție de curățare, poate ajuta la ucide sau suprima creșterea bacteriilor pe suprafețe, făcând-o un agent antibacterian natural și eficient pentru uz casnic.
Datorită compușilor precum cinamaldehidă și eugenol. Cinamaldehida este compusul responsabil pentru aroma și gustul distinct al scorțișoarei și s-a constatat că prezintă proprietăți antibacteriene și antifungice. Eugenol contribuie și el la efectele antibacteriene.
Fii atent să o folosești pe tipuri de podele sensibile, deoarece natura abrazivă a scorțișoarei s-ar putea să nu fie potrivită pentru toate suprafețele", continuă Elizabeth Shields, curățătoare profesionistă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.