De ce oamenii din mediul rural trăiesc mai mult. Aceștia au un stil de viață total diferit față de cel al persoanelor din mediul urban. Liniștea, aerul mai curat, dar poate cel mai important activitatea fizică și hrana proaspătă sunt cele mai esențiale elemente care fac diferența.
Prof. dr. Gabriel Prada, medic primar Institutul "Ana Aslan", a explicat care este diferența esențială.
”Desfășoară activitate fizică în grădină, nu activitate extenuantă, ci moderată. Aceasta este dublată de consumul unor fructe și legume proaspete din propria grădină. Sunt lucruri important de înțeles. Persoanele care trăiesc în mediul rural și care desfășoară activitate fizică la camp, dacă sunt obișnuite să cosească în fiecare zi, vor face acest lucru în fiecare zi până la 80 de ani și ne mirăm de ce.
Acest stat pe scaun nu este bun. În civilizația modern suntem presați să devenim sedentari. Nu avem timp. Nu urcăm pe scări până la etajul 5 sau 6, ci luăm liftul.
Trebuie să ajungem la serviciu, iar dacă drumul pe jos durează două ore, nu mergem. Și dacă durează o oră nu mergem. Luăm mașina. Dar stai în trafic. Dacă ai merge pe jos, nu ai sta atât de mult în trafic și nu te-ai enerva.
Trebuie să desfășurăm un efort fizic care să fie adaptat fiecăruia. Chiar și dansul la persoanele cu vârste înaintate este un efort fizic foarte bun. Are foarte multe avantaje. Reprezintă socializare, adică ești într-un grup, dansezi cu alte persoane, mai schimbi idei, impresii.
S-a constat că dansul pentru persoanele de 85-90 de ani este o opțiune foarte bună”, a explicat prof. dr. Gabriel Prada, medic primar Institutul "Ana Aslan", la Antena 3 CNN.
De ce viața în mediul rural este mai potrivită pentru sănătate
Veți avea un nivel de stres mai scăzut. Știați că a trăi în mediul rural poate scădea nivelul de stres, poate ajuta la diminuarea tulburărilor de dispoziție și poate crește nivelul de dopamină?
Cu toții ne confruntăm cu stresul din când în când, dar unul dintre marile beneficii ale traiului la țară este că veți avea un mediu calm și liniștit care vă ajută să echilibrați nivelul de stres și să trăiți o viață mai senină. S-ar putea să vă simțiți mai fericit și mai sănătos în general. Fără stresul criminalității, al vecinilor și al intimității, este mult mai ușor să vă relaxați și să vă bucurați de natura din jurul dumneavoastră!
Aveți parte de multă intimitate. Unul dintre cele mai bune beneficii ale locuirii în mediul rural este cantitatea de intimitate pe care o obțineți. A trăi o viață rurală înseamnă a trăi în afara limitelor orașului. Un stil de viață la țară vă permite să aveți tot spațiul și intimitatea de care aveți nevoie pentru a trăi o viață fericită și confortabilă.
Rata criminalității este aproape inexistentă și, deși este posibil să aveți câțiva vecini, aceștia nu vor fi înghesuiți într-o zonă mică în jurul dumneavoastră. Nu există prea multă agitație și rareori va trebui să vă confruntați cu vizitatori nedoriți și cu zgomotul traficului. În schimb, viața dvs. de zi cu zi va fi pașnică și liniștită, potrivit Nomad Internet.
Nu veți fi deranjat de trafic și zgomot. Trăind în mediul rural vă oferă posibilitatea de a crea o rutină stabilită și stabilă în care rareori trebuie să vă faceți griji cu privire la lucruri precum traficul sau vecinii zgomotoși.D acă vă place pacea și liniștea, stilul de viață rural poate fi perfect pentru dumneavoastră!
Calitatea aerului este superioară. A locui într-o zonă rurală înseamnă, de obicei, că sunteți mai departe de poluanții din aer. Viața urbană este adesea plină de poluare a aerului, iar aerul contaminat vă poate afecta încet sănătatea sau poate exacerba o varietate de afecțiuni, cum ar fi astmul.Mutarea în mediul rural vă poate ajuta sănătatea pe termen lung, indiferent dacă aveți sau nu o afecțiune medicală. În plus, aerul curat este pur și simplu plăcut de respirat!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.