De ce nu este bine să luați medicamente expirate. Chiar expiră medicamentele? Cum elimini medicamentele în mod corect

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce nu este bine să luați medicamente expirate - Foto: Freepick
De ce nu este bine să luați medicamente expirate - Foto: Freepick

De ce nu este bine să luați medicamente expirate. Iată cum putem elimina medicamentele în mod corect.

Conform CDC, aproximativ 50.000 de copii ajung în fiecare an în camerele de urgență din cauza consumului accidental de medicamente pe care le-au luat în timp ce nu erau supravegheați de un adult.

Când vine vorba de asistență medicală, avem multe întrebări de pus. Medicamentele sunt o parte importantă a stilului nostru de viață. Cu toții luăm cu toții o pastilă sau alta în fiecare zi.

Cum sunt puși pacienții cu gripă și COVID în saloane. Simon Florescu: Dacă pe hârtie vedeți locuri libere, nu înseamnă că sunt libere

Mai este Covid o urgență medicală? Suntem pregătiți pentru ce urmează? Microbiolog: Va fi îngrozitor și catastrofal pe termen lung. Singura întrebare este ce va fi și cât de grav

Ce se întâmplă în corp când spui rugăciunea Tatăl Nostru - eplicația pentru fiecare frază. Versul care-ți ajută inima. Ciurea: Intră în funcție ca o locomotivă

O întrebare importantă care este adesea omisă este aceea de a ne întreba cât timp putem consuma un medicament sau cât timp putem păstra un medicament acasă?

Ar putea fi interesant de știut că expirarea medicamentelor este discutabilă pentru mulți cercetători. Expirarea și eliminarea medicamentelor sunt două preocupări importante care sunt mai puțin discutate și care pot avea consecințe grave asupra sănătății și a mediului dacă nu se procedează corect.

Ei bine, medicamentele trebuie eliminate dacă au expirat sau dacă sunt nedorite, nefolosite sau neidentificate. Până la urmă, medicamentele sunt substanțe chimice și au potențiale efecte secundare.

Chiar expiră medicamentele?


Medicamentele expirate trebuie eliminate imediat și asta într-un mod atent, astfel încât să nu fie expuse copiilor și animalelor de companie care le-ar putea consuma accidental. Unele medicamente pot avea efecte secundare grave.

Expirarea medicamentelor este o problemă discutabilă în știința medicală, deoarece medicamentul ar putea sau nu să fie la fel de eficient după ce a trecut data de expirare.

Data de expirare de pe capacul medicamentului înseamnă că până în acea zi producătorul poate garanta potența și eficacitatea deplină a acestuia.

Conform rapoartelor, există medicamente precum insulina și altele care își pierd eficacitatea cu timpul. Conform experților, medicamente precum antibioticele trebuie să fie utilizate pe scară largă și nu trebuie consumate peste perioada prescrisă.

Conform rapoartelor, consumul de antibiotice mai puțin eficiente poate contribui la rezistența la medicamente și vă poate face predispus la boli mai grave.

Uneori, depozitarea necorespunzătoare a medicamentelor în zone umede sau în zone cu temperaturi ridicate poate reduce eficacitatea acestora chiar înainte de a ajunge la data de expirare stabilită de producător.

VEZI ȘI: Epilepsia: cauze, simptome, diagnostic. RMN, testul care descoperă zona din creier care declanșează criza epileptică. Dijmărescu: Maximă acuratețe

Cum putem elimina medicamentele în mod corect


Este posibil ca nu toate medicamentele să necesite același mecanism de eliminare. Iată câteva modalități de eliminare enumerate de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) - Food and Drug Administration (FDA)-.

1. Anumite medicamente care ar putea avea efecte secundare bine stabilite și care pot provoca consecințe grave asupra sănătății, cum ar fi decesul, dacă sunt consumate în mod necorespunzător, trebuie eliminate pentru a le ține departe de copii și animale de companie.

FDA a recunoscut că efectele secundare periculoase ale acestor medicamente asupra organismului uman sunt mai mari decât pericolul pe care l-ar putea cauza pentru mediu.

2. Atunci când nu sunt date instrucțiuni specifice pentru eliminarea medicamentului, se pot pune la gunoi, dar trebuie amestecate cu substanțe nedorite, cum ar fi cutii de conserve, sau pungi sigilate și cu o altă formă de acoperire, astfel încât să nu poată fi recunoscute de oamenii și animalele care ar putea trece prin gunoi.

3. De asemenea, se pot da medicamentele sau comprimatele nefolosite la centrele comunitare unde deșeurile medicale ar putea fi colectate, detoxifiate și eliminate în mod regulat.

4. Nu trebuie să se dea niciodată droguri sau medicamente unei alte persoane sau să le arunce în mod deschis.

VEZI ȘI: Prințul Harry, diagnostic. Dezvăluirea neașteptată despre problema sa: Simptomele se pot agrava. Aproape a leșinat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel