De ce nu e bine să te uiți des în oglindă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Femeie care se uită în oglindă FOTO: Pixabay
Femeie care se uită în oglindă FOTO: Pixabay

Femeile îngrijorate de aspectul lor își pot spori imaginea de sine prin reducerea anumitor comportamente, cum ar fi verificarea oglinzilor, pretinde un studiu.

Oglindă, comportament. "Ne-am uitat la impactul pe care reducerea acestor comportamente a avut-o asupra preocupărilor de aspect larg. (...) Ceea ce am descoperit a fost că, în comparație cu un grup căruia nu i s-a cerut să-și schimbe comportamentul, limitarea acestor comportamente a scăzut îngrijorarea aspectului, nemulțumirea corpului, depresia, anxietatea socială și credințele despre aspect", a declarat Natalie Wilver, o studentă absolventă de Psihologie clinică, care a condus studiul, potrivit medicalxpress.

Cercetătorii de la universitatea de Stat din Florida au identificat 14 comportamente diferite legate de aspect, inclusiv examinarea atentă a pielii, părului, corpului superior și corpului inferior; acoperirea sau camuflarea aspectelor aspectului cuiva; cerând altora să comenteze aspectul; și comparând aspectul cu alții. Pe parcursul a două săptămâni, participanții au primit un mesaj text zilnic care le-a amintit să reducă cât de des se implică în astfel de comportamente.

Natalie Wilver a spus că, deși nu sunt definitive, concluziile sunt încurajatoare. Profesorul de Psihologie Jesse Cougle, coautor al studiului, a fost de acord că metoda mesajului text este încurajator. "Poate ajunge la o mulțime de oameni, fără costuri reduse și să fie de ajutor pentru un număr substanțial de femei", a spus el. Cougle a mai precizat că este posibil ca rezultatele studiului să se dovedească valabile și pentru bărbați.

Rezultatele au fost publicate în Journal of Consulting and Clinical Psychology. Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel