De ce nu ar trebui să mănânci un hamburger în timp ce conduci

În fiecare an, mii de oameni din întreaga lume mor în accidente de circulație din cauza mai multor factori. O dietă bazată pe junk food are un rol important în felul în care conducem. 

În acest sens, un studiu publicat recent în revista Occupational & Environmental Medicine a arătat cum o dietă bazată pe junk food poate crește riscul unui condus periculos. Alimentele bogate caloric favorizează apariția oboselii la volan. 

Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii au analizat un număr de 389 de șoferi de camioane de la o companie de transport din Suzhou, China. În cadrul testului au fost analizate tipul de dietă, oboseala și comportamentul în timpul șofatului. 

Una dintre principalele descoperiri ale cercetării este că stilul de viață are o influență semnificativă asupra condusului, în special pe distanțe mari, prin creșterea sau nu a oboselii. Majoritatea șoferilor erau profesioniști, cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani și aveau aproape 10 ani de experiență în condus. 

Astfel, s-au descoperit patru tipare alimentare: dietă cu alimente de origine animală, alimente de bază (lactate, ouă), sandvișuri sau gustări și legume. Analiza a relevat faptul că o dietă cu legume a avut un „impact pozitiv direct asupra comportamentului la volan”, se explică în studiu. 

Citește și 5 moduri originale de a mânca hamburger, care te vor ajuta să slăbești

Pe de altă parte, alimentele de tip junk food obosesc foarte mult creierul șoferilor, ceea ce se poate traduce prin neatenție la volan, greșeli în trafic și risc de accident auto. 

Prin urmare, o dietă bogată în legume și produse de bază (cum ar fi lactatele sau ouăle) este asociată cu o oboseală mai mică la volan decât o dietă bazată pe alimente prăjite sau produse procesate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel