Premierul Ludovic Orban a explicat că transferul nu s-a putut face direct de la Neamț la București, dar nici de la Iași direct la Bruxelles, pentru că există protocoale în astfel de cazuri, care trebuie respectate.
„Aș vrea să fiu foarte clar aici, nu este vorba de o plimbare. Unu, în condiții de noapte, neexistând un heliport, deplasarea cu elicopterul și preluarea pacientului cu elicopterul nu era posibilă. S-a ales soluția să fie deplasat, în condiții cât se poate de sigure, cu personal, cu medic urgentist și cu asistent medical, până la Aeroportul din Iași, de acolo a fost deplasat până în București, cu avionul militar, însoțit de o echipă SMURD, care îi evaluează și-i monitorizează starea de sănătate.
La Spitalul Floreasca este o echipă pregătită, personal am vorbit cu managerul Spitalului , este o echipă pregătită să-i facă evaluarea, să-l pregătească pentru deplasare. Internarea la Spitalul militar Regina Astrid din Belgia nu se poate face peste noapte când vrem noi. Internarea se face pe baza solicitării formulate, după un anumit interval de timp.
Pentru că trebuie pregătit locul în care va fi internat. Trebuie să știți că nu a fost deloc ușor să obținem acordul pentru a putea interna pacientul la spitalul Militar din Belgia, și de asemenea trebuie să știți că mobilizarea a fost imediată, rapidă din partea MApN, mulțumesc domnului Ciucă, că a asigurat atât deplasarea de la Iași cu avionul militar, cât și deplasarea din cursul dimineții de astăzi către Belgia”, a spus premierul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.