De ce frunzele de coriandru se consumă doar în stare proaspătă. Explicația științifică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coriandru FOTO: pexels.com
Coriandru FOTO: pexels.com

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, explică pe rețelele sociale de ce frunzele de coriandru se consumă doar proaspete.

Uscat, coriandrul își pierde compușii aromatici și nu oferă savoare alimentelor în timpul gătirii. 

”Știați că frunzele de coriandru se consumă doar în stare proaspătă? Frunzele uscate sau galbene de coriandru și-au pierdut compușii aromatici și nu aduc un plus de aromă preparatelor alimentare, de aceea ele trebuie îndepărtate. De asemenea, tratamentul termic prelungit provoacă degradarea moleculelor de aromă din frunzele de coriandru, de aceea este bine ca acestea să fie adăugate la finalul procesului de gătire”, notează profesorul Dan Vodnar pe rețelele sociale. Acesta predă Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.

Rozmarinul, lavanda și menta sunt doar câteva dintre plantele aromatice care pot fi uscate și depozitate pentru iarnă. Cea mai simplă și ușoară metodă de uscare a plantelor aromatice este de a le face buchete mici, de a le lega cu sfoară și de a le prinde pe o frânghie într-un loc răcoros din casă. Buchetele de plante aromatice le puneți într-un spațiu cât se poate de uscat, unde umiditatea să fie între 40% și 70%. Menta, rozmarinul, lavanda și tarhonul se numără printre plantele care se usucă cel mai bine la aer.

O altă metodă de a usca plantele aromatice este la cuptor. Îndepărtați frunzele de pe tulpină, apoi așezați-le pe o tavă și aveți grijă ca temperatura din cuptor să nu depășească 40 de grade Celsius. Să nu închideți complet ușa cuptorului. După jumătate de oră întoarceți frunzele de pe o parte pe alta. Le mai lăsați alte 30 de minute și apoi le scoateți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel