Ouăle trebuie spălate cu maximum 2 ore înainte de a le găti și doar cu apă caldă, nicidecum rece, scrie mypetchicken.com.
Dacă ouăle au urme de pământ sau diverse reziduuri pe ele, cel mai bine le îndepărtezi cu un burete sau cu o foaie de șmirghel cu granulație fină.
După ce le-ai spălat, usucă ouăle pe un prosop de hârtie, înainte de a le pune în frigider. Altfel, s-ar putea să prindă mucegai.
Cum trebuie păstrate ouăle la frigider: cu vârful în sus sau în jos?
Ouăle au un capăt ascuţit şi un capăt mai rotunjit, unde se află un sac de aer. Această celulă aeriană poate conţine bacterii care să contamineze conţinutul oului. De aceea, când oul este aşezat cu partea rotunjită în jos, presiunea exercitată poate face ca bula de aer să migreze în sus, contaminând în special gălbenuşul. Albuşul de ou este rezistent la bacteriile periculoase, în timp ce gălbenuşul este un loc ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.
De aceea este recomandată păstrarea ouălor cu vârful în jos, deoarece partea rotunjită şi, implicit, bula de aer, vor rămâne în partea de sus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.