De ce e bine să mănânci pepene verde

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Pepenele verde
Pepenele verde

Pepenele verde înseamnă 92% apă și conține un antioxidant care reduce riscul de cancer și diabet.

 

 

Studiile susțin că pepenele verde scad riscul de diabet, cancer și atac de cord. Acest fruct este bogat în licopen, un antioxidant, și citrulină, un animoacid care ajută la fluxul sângelui prin corp și poate reduce tensiunea arterială. În plus, mai conține un pigment natural, beta-criptoxantină, care vă poate proteja articulațiile de inflamații și, în timp, ar reduce posibilitatea de a dezvolta artrită reumatoidă, potrivit medicinenet.com.

Pepenele verde e sănătos pentru ochi deoarece o singură porție conține 30% din vitamina A și conține 92% apă, deci vă hidratează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel