De ce dormea John F. Kennedy pe o scândură de lemn. Cum alegem salteaua potrivită. Dr. Ovidiu Grămescu: E foarte bine

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
john kennedy - FOTO: Captura YouTube@History
john kennedy - FOTO: Captura YouTube@History

De ce dormea John F. Kennedy pe o scândură de lemn și ce impact a avut asupra coloanei sale.

Durerile de spate sunt o problemă comună care afectează milioane de oameni în întreaga lume, iar alegerea unei saltele adecvate poate juca un rol semnificativ în ameliorarea acestui disconfort. Pentru cei care se confruntă cu dureri de spate, investiția într-o saltea potrivită nu este doar o chestiune de confort, ci și de sănătate.

Cum alegem salteaua potrivită

Primul pas în alegerea saltelei potrivite este să înțelegem exact natura durerilor de spate. Este important să consultăm un specialist medical pentru a obține un diagnostic corect și pentru a înțelege ce tip de suport avem nevoie. Durerea de spate poate varia de la probleme cronice ale coloanei vertebrale până la disconfort temporar cauzat de stres sau efort fizic excesiv.

Dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care este cea mai potrivită saltea dacă avem probleme cu spatele.

"Pentru cei care au probleme de spate, salteaua e mai bine să nu fie moale, să fie un pic mai fermă. Nu să ajungă cum dormea John Kennedy pe o scândură de lemn. Avea probleme cu spatele", a explicat dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi și: Care e cea mai bună saltea de pat pentru a nu avea probleme cu spatele. Grămescu: Problema e că nu prea mai ai nici somn

"Avusese un accident de avion în timpul războiului", a completat jurnalistul Val Vâlcu.

John F. Kennedy, care a suferit un accident de avion în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, avea dureri cronice de spate, motiv pentru care dormea pe o scândură de lemn. Totuși, pentru majoritatea oamenilor, o astfel de suprafață extrem de dură nu este necesară și poate chiar să fie inconfortabilă.

Vezi și: Hernie de disc, operație. Ce este un CAGE și la ce ajută. Grămescu: Dacă la intestin mai tai 5 - 10 cm, la măduvă, un vârf de ac lezat te lasă cu probleme pe viață

Dormitul pe jos, controversat

Dormitul pe jos este o practică adoptată de unele culturi și persoane, fie din motive de tradiție, fie din convingerea că aduce beneficii pentru sănătate.

"Am oameni care îmi spun că dorm pe jos. Dacă poți să te odihnești, e foarte bine. În general, e bine ca salteaua să fie puțin mai fermă, dar totuși să rămână somnul plăcut", a mai precizat dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie, de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Alegerea saltelei potrivite poate fi o provocare, dar este esențială pentru prevenirea și gestionarea durerilor de spate. O saltea prea moale nu oferă suportul necesar pentru coloana vertebrală, în timp ce una prea dură poate provoca disconfort și poate duce la probleme suplimentare de sănătate.

Vezi și: "Păpăm prea mult, sportul național este mâncatul". Grămescu: Mai bine înjurați-mă pe mine, dar slăbiți! Dacă un om are 10 kg în plus, coloana duce 40

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel