Consumul excesiv de alcool, în specail la tineri, a fost tema unei noi cercetări. Oamenii de știință au vrut să afle ce îi determină pe unii oameni să bea până când nu mai știu de ei.
Sărbătorile și stresul sunt principalele motive pentru consumul excesiv de alcoo, arată studiul.
Prea mult alcool consumat prea repede poate provoca o stare în care o persoană rămâne conștientă, dar mai târziu nu-și mai poate aminti ce s-a întâmplat. Starea de „blackout” poate pune oamenii în pericol de accidente și comportamente riscante și poate provoca daune pe termen lung creierului.
În ciuda riscurilor, bețiile crunte sunt comune în Statele Unite - în special în rândul adulților tineri.
Patru zile de postări pe Tweeter, analizate
Pentru a afla mai multe, cercetătorii au examinat sute de postări pe Tweeter, postate pe parcursul a patru zile, în aprilie 2018, despre planurile oamenilor de a bea până când nu vor mai ști de ei.
Aproape o treime dintre postări includ motive specifice. Cele mai frecvente au fost sărbătorile, cum ar fi zile de naștere, școală sau realizări de muncă, câștiguri sportive sau zile libere, vacanțe.
Un alt motiv comun a fost să facă față stresului, emoțiilor negative sau unor pierderi. Exemplele au inclus: „Sunt atât de stresat că trebuie să fiu beat în seara asta” și „Vreau să mă îmbăt criță pentru a uita totul despre acest an groaznic”.
Astfel de expresii publice pot normaliza și încuraja comportamentul riscant în alte persoane, potrivit cercetătorilor Benjamin Riordan de la Universitatea Sydney din Australia, Jennifer Merrill de la Universitatea Brown din Rhode Island și Rose Marie Ward de la Universitatea din Miami din Ohio.
Studiul a fost publicat recent în revista Alcoholism: Clinical & Experimental Research.
Autorii au spus ca descoperirile lor îmbunătățesc înțelegerea atitudinilor și comportamentelor asociate consumului excesiv de alcool și vor ghida o investigație viitoare a legăturilor dintre intențiile consumatorilor și comportamentul lor real.
Posibile intervenții
Într-un comunicat de presă al jurnalului, aceștia au declarat că cele două cauze principale ale consumului excesiv de alcool – sărbătorile și stesul - identificate în studiu sugerează posibile intervenții.
De exemplu, educația despre consumul excesiv de alcool ar putea fi inclusă în campaniile de prevenire din școli, universități și grupuri comunitare, pentru a reduce consumul de alcool de sărbători.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.