De ce apare mizeria în buric. Sfaturi pentru igiena acestei zone

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
scame buric foto:racool_studio
scame buric foto:racool_studio

De ce apare mizeria în buric. Cum să ai grijă de această zonă în mod eficient.

Buricul este, de multe ori, neglijat din igiena personală zilnică. Astfel că, acesta este o zonă de acumulare a diferitelor scame, care ne determină să ne adresăm o serie de întrebări.

Vezi și: Efectele consumului excesiv de sare asupra sănătății. Cum să reduci sarea din alimentația ta

De ce apare mizeria în buric?

Mizeria din buric este formată dintr-o combinație de fire de păr de pe corp, celule de piele și fibre de îmbrăcăminte. Acest amestec poate varia în culoare, de la alb la gri, în funcție de culorile hainelor purtate și de tipul pielii fiecărei persoane. Corpul nostru este acoperit cu fire de păr, care pot fi dislocate și captate în buric. În mod natural, pielea noastră se descuamează, iar aceste celule de piele moartă pot ajunge, de asemenea, în buric. Mai mult, hainele noastre sunt făcute din materiale din care se formează scamele, care ajung, ulterior, în buric.

Ce semnalează mizeria din buric?

În cele mai multe cazuri, mizeria din buric este complet inofensivă și nu semnalează nimic grav. Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta miros sau senzații neplăcute în jurul buricului, ceea ce poate indica o igienă insuficientă a buricului sau o infecție.

Asigură-te că îți cureți buricul regulat în timpul băii sau dușului pentru a îndepărta orice acumulare de mizerie și pentru a preveni mirosurile neplăcute. Ai în vedere faptul că un mediu umed poate favoriza acumularea de mizerie și potențialele infecții.

Încearcă să eviți hainele care produc multe fibre sau care sunt prea strânse în jurul buricului, deoarece acestea pot contribui la acumularea mizeriei.

Dacă observi schimbări semnificative în aspectul sau mirosul mizeriei din buric sau dacă ai orice alte simptome neobișnuite, este recomandat să consulți un medic pentru evaluare.

Vezi și: Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip în creier poate controla un mouse doar cu gândul. Ce a declarat Elon Musk

Mizeria din buric este o parte normală a anatomiei umane și, în majoritatea cazurilor, este complet inofensivă. Cu toate acestea, este important să acordăm atenție igienei buricului și să fim conștienți de semnalele pe care le poate transmite mizeria din buric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel