De ce țânțarii stau acolo unde oamenii muncesc

Adisa Codruț |
Data publicării:
Țanțarii și căpușele pot transmite boli infecțioase
Țanțarii și căpușele pot transmite boli infecțioase

Activitățile omului ajută la răspândirea țânțarilor purtători de boli, susține un studiu recent.

Tânțarii care răspândesc bolile ar putea fi mai probabil să ocupe zone afectate de activitățile umane, cum ar fi utilizarea pesticidelor și distrugerea habitatelor, decât sunt zone mai puțin deranjate de oameni, arată un studiu al Universității de Stat din Oregon. Lucrând într-un parc național din Africa de Sud, cercetătorii au descoperit o diferență semnificativă în abundența și compoziția speciilor de țânțari în interiorul parcului, comparativ cu zonele dens populate din afara parcului, speciile cunoscute că răspândind boli precum malaria și virusul Zika sunt mai frecvente în zonele afectate de oameni în afara parcului, potrivit unui comunicat al universității citate.

”Se pare că sugerează că speciile de țânțari purtători de boli au reușit cu siguranță să se descurce mai bine în mediile modificate de om”, susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel