"De când sunt mic am avut frigiderul verde, ambalajele erau BIO". David Popovici: Mai mănânc câte o prostie ca să-mi amintesc cum e. Dar mă doare burta, mă doare corpul

David Popovici - Foto: Agerpres
David Popovici - Foto: Agerpres

Ce mănâncă David Popovici și ce l-a învățat tatăl lui încă de mic. David Popovici a vorbit despre dieta de sportiv. "E un preț pe care trebuie să-l plătești dacă vrei să investești în tine".

La 19 ani, David Popovici a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Paris și a încheiat aventura la Olimpiadă cu două medalii: medalia de aur la proba 200 metri liber și medalia de bronz la proba de 100 metri liber.

Numele lui David Popovici stă pe buzele tuturor românilor și nu numai. Rezultatele remarcabile pe care le obține, activitatea sa, perseverența, seriozitatea și bunul simț de care dă dovadă cu fiecare apariție și cu fiecare competiție sunt apreciate acum de o lume întreagă.

"Multă lume mă întreabă dacă lucrez cu un nutriționist, ce dietă urmez?! Și răspunsul e în felul următor: lucrez cu un nutriționist, e tot un om parte din echipa mea, în cheamă Bob, e american și vorbim pe Zoom sau Skype.

Bob nu mi-a dat niciodată o dietă, dar m-a învățat să mănânc sănătos. E ceva ce oricum a încercat și tatăl meu să facă înainte să avem acces la un nutriționist și ceva ce a reușit cu brio. De când sunt mic am avut întotdeauna frigiderul verde, întotdeauna ambalajele erau bio.

Da, au dat mai mulți bani pe ouă bio, pe ce reușeau să găsească de la supermarket, dar un pic mai premium, mai sănătoase, de fapt. De asta sunt mai scumpe. 

E un preț pe care trebuie să-l plătești dacă vrei să investești în tine, de fapt, să mănânci sănătos. E foarte important să mănânci sănătos.

Mănânc mai de toate, dar mă feresc și încerc să o evit aproape complet mâncarea procesată: prăjelile, junk food-ul, mult zahăr.

Din când în când mai mănânc, dar tocmai pentru a da un reset, sa nu uit că totuși sunt un om normal care nu are o dietă de respectat. Nu am un post negru și atât.

Din când în când mai mănânc câte o prostie doar ca să-mi amintesc cum e și de ce e atât de bine să mănânci sănătos. Și în vacanță, dacă am avut 2 - 3 zile în care nu am avut grijă de mine, am devenit un pic leneș și am zis să mănânc ceva mai nesănătos, nu numai că mă simt vinovat, dar fizic, fiind atât de obișnuit să mănânc sănătos, imediat cum am schimbat s-a simțit - mă doare burta, mă doare capul, corpul, ma simt mai nemotivat", a declarat David Popovici în podcastul "Starea Natiei" de pe Youtube.

"Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport"

"Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult.

Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, dar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele.

Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării. Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune.

Eu în timpul iernii, când e frig, la "Lia Manoliu" se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că acela e bazinul din interior de la "Lia Manoliu"...

Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi cu patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine, şi alte arene. Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu", a declarat David Popovici după câștigarea medaliilor la Jocurile Olimpice.

"În ultima vreme avem un campion olimpic din an în Paște. Mă bucur că am reușit să fiu eu, însă mi-ar plăcea să avem din ce în ce mai multe medalii. Să fim mai mult de trei oameni calificați pentru înot.

Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport. Acesta este un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta. Vedem reacțiile tuturor oamenilor de la televizor, din funcții înalte, toată lumea se bucură. Dar, hai să ne bucurăm mai des", a declarat David Popovici, pentru TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel