Frunzele de dafin sunt recunoscute pentru proprietățile sale antioxidante și antifungice. Mai mult, combinate cu alte ingrediente precum scorțișoară sau salvie, frunzele de dafin devin aliatul tău de încredere în procesul de slăbire.
Ingrediente ceai de dafin și scorțișoară:
• 3 până la 5 frunze de dafin
• 1 linguriță scorțișoară măcinată
• 4 căni de apă
• miere sau ștevie, după gust (opțional)
Instrucțiuni:
1. Fierbe apa.
2. Adaugă frunze de dafin și scorțișoară, fierbe timp de 10 până la 20 de minute.
3. Filtrează, adaugă toți îndulcitorii pe care îi dorești și bucură-te de ceai.
O ceaşcă de ceai de dafin și scorțișoară, băută imediat după mese, îmbunătăţește sistemul digestiv și previne aciditatea.
"Se bea câte o ceșcuță pe stomacul gol. Se spune că ajută la slăbire și la arderea grăsimilor.", potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru.
Dafinul, remediu pentru 20 de afecțiuni
Frunzele de dafin pot fi folosite dacă:
- ai dureri de cap și migrene
- ai probleme ale nervului sciatic
- ai retenție de apă
- sforăi
- te simți slăbit și fără energie (astenie)
- ai cistită
- ai oboseală musculară
- ai infecții ale pielii
- suferi de otită
- ai spasme
- ai distensie abdominală
- te simți balonat
- dureri menstruale
- suferi de depresie
- ai artrită
- uretrită
- contracții musculare
- pierderi de memorie
- tușești
- ai insomnii.
Despre scorțișoară
Acest condiment parfumat conține compuși detoxifianți și diuretici, contribuind la curățarea sângelui prin eliminarea optimă a toxinelor și a lichidelor, potrivit nutriționistului Robbie Clark.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.