Cura de DETOX, plusul de energie cu efecte de SLĂBIT. Bilic: Sănătatea este accesibilă oricui și are gust

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cura de DETOX, plusul de energie cu efecte de slabit. FOTO Pexels @ Ivan Samkov
Cura de DETOX, plusul de energie cu efecte de slabit. FOTO Pexels @ Ivan Samkov

Dr. Mihaela Bilic recomandă o cură de detox de minimum 10 zile. Aceasta va aduce nu doar un plus de energie, ci și un efect de slăbit. 

”Vă simțiți obosiți și lipsiți de energie? Ce ați zice de o cură detox care să aibă și efect de slăbit? Singura variantă în care slăbitul este sănătos și are beneficii pentru organism este atunci când mâncăm rar și puțin”, ne-a ”provocat” nutriționistul Mihaela Bilic în cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV.

Aceasta a afirmat că scoaterea din meniu a produselor procesate, a excesului de grăsimi și proteine animale poate avea un efect de detox. ”După o perioadă în care am făcut excese alimentare, dacă suntem fumători sau am urmat un tratament medicamentos ce a obosit ficatul, prinde bine o pauză digestivă și metabolică”, a mai spus nutriționistul care a venit cu câteva recomandări în acest sens. 

Astfel, Mihaela Bilic ne-a recomandat să bem multe lichide pentru stimularea eliminării toxinelor din organism, să eliminăm alcoolul, zahărul și alimentele grase care obosesc ficatul, să reechilibrăm flora intestinală prin consumul de probiotice și prebiotice, dar mai ales să punem accentul pe consumul de legume bogate în fibre și antioxidanți.

Cura de detox: minimum 10 zile până la 2-4 săptămâni

Cura de detox pe care ne-a recomandat-o nutriționistul poate dura între 10 zile și 2-4 săptămâni. ”Când vine vorba de hidratare optimă, variantele sunt multiple: apă, ceai verde, infuzie de plante. La capitolul alimentar, faceți din ciorba sau supa de legume preparatul vostru de bază”, a mai spus Mihaela Bilic, care a făcut și o listă cu legumele și fructele recunoscute pentru efectul detox. 

Legumele recunoscute pentru efectul detox sunt:

- anghinarea, incontestabil este planta care ajută ficatul să se refacă, mai ales după un exces de alcool sau grăsimi. Conține inulină, o fibră cu efect prebiotic, benefică pentru echilibrul florei intestinale;

- ridichea neagră ajută digestia și stimulează producția de bilă, consumată ca atare sau sub formă de suc; 

- toată familia cruciferelor trebuie inclusă în meniu, de la varză la conopidă și broccoli. Compușii cu sulf neutralizează toxinele din organism, mai ales dacă le consumăm crude sau le gătim la aburi.

Banana este bogată în fructani, fibre cu efect prebiotic, iar zmeura conține multe minerale și vitamine cu efect antioxidant.

”La capitolul aport de vitamina C, folosiți kiwi și lămâia, dar și pătrunjelul sub formă de salată. Completați meniul cu produse lactate fermentate, bogate în probiotice, iar pe post de gustare, ronțăiți câteva migdale. Dacă știm ce să punem în farfurie, sănătatea este accesibilă oricui și are gust”, a concluzionat Mihaela Bilic, la Doctor de Bine.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă bei suc de GRAPEFRUIT când iei medicamente. Bilic, avertisment: De știut!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel